fonradar

Ölüm Aylığı alan eş çalışmaya başlarsa

Ant Z

Tanınmış Üye
Üyelik
30 May 2009
Mesajlar
1,907
Merhaba

Ölüm Aylığı alan eş ssklı olarak çalışmaya başlarsa maaşı kesilir mi ?

Teşekkür ederim
 
Ynt: Ölüm Aylığı alan eş çalışmaya başlarsa

Ölüm Aylığı Hangi Hallerde Kesilir Ve Yeniden Bağlanır ?

Eş: Evlendiğinde ölüm aylığı kesilir. Aylığın kesilmesine neden olan evlenmenin, ölüm veya boşanma nedeniyle son bulması halinde kesilmiş bulunan aylık yeniden bağlanır.

Sonradan evlendiği eşinin ölümü nedeniyle, ikinci eşinden de ölüm aylığına hak kazanan dul eşe, bu aylıklardan yüksek olanı ödenir.

Erkek Çocuk: 18 yaşını , orta öğrenim yapması halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurduğu, bu yaşları doldurmadan önce öğrencilik niteliğinin kaybedildiği tarihi takip eden dönem başında aylığı kesilir. Aylığı bu yaşları doldurmadan önce kesilen erkek çocukların yeniden öğrenime başlamaları halinde, öğrencilik belgesi ile birlikte yazılı başvuruları gerekir..

Kız Çocuk: Yurtiçi veya yurtdışında sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olarak çalışmaya ve buralardan gelir veya aylık almaya başladıkları ya da evlendikleri takdirde aylıkları kesilir. Aylığın kesilmesine yol açan nedenin ortadan kalkması halinde yeniden aylık bağlanır.

Evliliğin son bulması ile kocasından da aylık bağlanmasına hak kazanan kız çocuğa bu aylıklardan yüksek olanı ödenir.

Kız çocukların 18 yaşını doldurmaları nedeniyle durdurulan aylıklarının yeniden ödenmeye başlanabilmesi için, Tahsis Talep ve Beyan ve Taahhüt Belgesi doldurularak ikişer adet fotoğrafla birlikte bir dilekçe ekinde Tahsisler Daire Başkanlığına gönderilmelidir.

Aylık alma koşullarını yitiren hak sahiplerin, durumu derhal Kuruma bildirmeleri halinde, varsa diğer hak sahiplerin aylıklarında gerekli yükseltmeler yapılır.

Malul Çocuk: Sigortalının ölümü tarihinde çalışamayacak durumda malül bulunan ve sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık almayan çocukların aylıkları yukarıda belirtilen yaşlara geldikten sonra da kesilmez.

Ölüm aylığı bağlanmış bulunan çalışamayacak durumdaki malül çocuklar, Kurumca kontrol muayenesine tabi tutulabilir. Kontrol muayenesi sonucunda malüllük durumuna göre işlem yapılır.

Ana-Baba: Ana ve babaya bağlanan gelir ve aylıklar, bunların sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi çalışmaya başlamaları ya da bu kuruluşlardan gelir veya aylık almaya başlamaları halinde kesilir. Bunun için de yeni durumlarına ait belgelerin bir dilekçe ile birlikte Tahsisler Daire Başkanlığına gönderilmesi gerekir.
 
Ynt: Ölüm Aylığı alan eş çalışmaya başlarsa

Teşekkür ederim

Yazıyı bende okudum ozaman bu yazıya istinaden çalışıp çalışmaması ile ilgili bir ayrıntı olmadığı için kesilmiyor olarak düşünüyorum

Saygılarımla
 
Ynt: Ölüm Aylığı alan eş çalışmaya başlarsa

Sigortalının vefatında eşe bağlanan aylık,ancak eşin evlenmesi halinde kesilir.Çalışması halinde ise ölüm aylığının kesilmesi sözkonus değildir.Ancak anne ve babanın ölümü halnde çocuğa bağlanan aylık, çocuğun çalılşmaya başlaması halinde kesilir.
 
Üst