Ölümden Sonra Yazılan Ceza

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cevo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
16/12/2003 Tarihinde babam vefat etti
04/2004 tarihinde tek mirasçısı oldum babamın mirasını kabul ettiğimde hiç bir idari işlem
yada bir borç yoktu.

Babamın %80 ortağı olduğu ve benim %20 ortağı olduğum Limited Şirket diğer yasal mirasçıların mirası reddetmesiyle tek ortaklı kaldı ve devam edemez duruma düştü.
Sonradan Vergi dairesi Bu infisah etmiş ve temsil organı olmayan şirkete ölümden sonra
inceleme,ilanen tebliğler yaparak 2004,2005,2006 yıllarında vergi ceza yazmış.
Böyle işlemler hukuka uygunmudur.Uygun değilse yasa ve maddeleri nelerdir.
Ticaret Hukuku ,vergi hukuku ve miras hukukunu bilenlerden konunun aydınlatılmasını
rica ederim.
Saygılarımla :)

Not: Lütfen başlık açmadan önce Forum Kuralları'nı okuyunuz. Forum'da büyük harflerle başlık ve mesaj içeriği yazmak yasaktır.

Ynt: Ölümden Sonra Yazılan Ceza

Uygundur. Reddi miras yapmadığınız için, babanızın tüm hisseleri, borç ve alacakları, tüm tereke mirasçılarına intikal eder. Yalnız siz değil babanızın başka mirasçıları varsa (anne , kardeşler) bu borçlardan müteselsilen ve müştereken sorumludur.

Ben Babamın mirasını kabul ettiğimde bir borç yoktuki,hatta idari işlem yoktu.ölümden sonra ilanen tebliğle oluşturmuşlar.Ayrıca tek kişilik limited ortaklık olurmu. bide kanuni temsilciside olmayan şirket.

Hiç birşey farketmez. Tebligat , tek kişilik şirket falan bunlar usul hükümleridir. usulde bir aksaklık varsa idare bunu düzeltir . tebligatı düzgün olarak tekrar yapar. Önemli olan o döneme ait borcun olup olmamasıdır.

Yani Ölmüş bir kişinin terekesi İdari işleme Ölümünden sonra başlayıp ilanen tebliğ ile borçlandırılabiliyor.Mirasçı açısından ölümden sonra yapılan işlem haksızlık olmuyormu.
Ortada bir borç idari işlem yok.Mirası reddetme ve mirasın Hükmi reddi hakkı çiğnenmiş olmuyormu. Hukuki açıdan değerlendirmek lazım Mali açıdan bakıyor konuya genelde Maliyeciler.

Yasal açıdan bakılınca "tereke" bir bütündür. Ya kabul edilir ya da red edilir.

Ben bir kısmını kabul ederim, ya da şöyle olursa kabul ederim diye bir şey söz konusu değildir.

Konu Şu siz anlamadınız sanırım. tereke elbette bir bütündür. ama sizin bir yakınız vefat ediyor Allah korusun. Siz mirasını kabul ediyorsunuz. Aradan 1 yıl geçiyor ölmüş insanı sonradan ilanen tebliğle borçlandırıyorlar. Yani siz kabul ettiğinizde bir borç yokki.

O zaman ölmüş tüm insanları yaşıyormuş gibi ölümünden sonra borçlandırmak mümkün olur
nasılsa dava açıp itiraz edemiyor :)

Olurmu öyle şey? Ben konuyu çok iyi anladım. Bu konuda deneyimim de var. Nasıl dava açamıyor ? murisin hakları neyse aynen mirasçılarına da aynı hakları geçer. Tebligatla ilgili hükümler usul hükümleridir.
Ben başka bir kavramdan bahsediyorum. İşin özü önemlidir. Eğer gerçekten bir vergi borcu varsa zaman aşımı 5 yıldır. Devlet sizi mutlaka bulur.
Eskiler dava kocamaz derlerdi. doğrudur.