Önemli olan tecrübe mi, Belge mi, Neden?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 110ft
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Önemli olan tecrübe mi, Belge mi, Neden?

merhaba arkadaslar
benım de hıc tecrubem yok fakat malı musavır oldum ;D
sadece 2 yıl yaptıgım staj var tecrube olarak o da zaten tahmın edersınızkı stajyerlere genelde angarya ısler yaptırıyorlar
ve ekım gıbı buro acmayı dusunuyorum ya ortak olarak yada yanıma ıyı yetısmıs bı eleman alarak
bu konuda bana onerebılcegınız seyler varsa paylasırsanız cok sevınırım
sımdıden tskler

bu konu para mı ? sağlık mı? konusuna hatta yumurta mı tavuktan? tavuk mu yumurtadan? sorusuna dönmüş. Bu ve buna benzer paradoksların bir çocu hayatın her kademesinde çıkıyor. Bir üstadım vardı. Geçmişte kısa vadeli düşünerek aldığımız yanlış kararların etkilerini gelecekte uzun vadede toparlamaya çalışarak geçiriyoruz ömrümüzü.
Geçmişte ticaret lisesi mezunu olup bir paket sigara içmek yerine yada çalışmaya üşenmeyip, zamanında staj parasi hazırlayıp belgelerini alsalardı şimdi deneyimleriyle mesleğimize ışık tutuyor olurlardı.
SMMM belgelerini alanlar naylon staj yapmayıp yada iş öğrenmek için daha aktif ,nerde biri yeni bişi yapıyorsa onun başına üşüşmüş olsalardı. onlarda şuanda geçmişin kirli uygulamalarının silinmesinde ve mesleğin icrasında daha kendinden emin ilerlerlerdi.
Herşey zamanında yapılınca güzel.

o yüzden hukukta objektif dürüstlük kuralında geçtiği gibi. Herkes orta zeka insan gibi normal ve makul davranmalı. yukarda yazdıklarımdan ötürü bir çok kişi üzerime saldıracaktır şimdi ama mücbir sebebi ( çok vergi çalıştım) olanlar üstüne alınmasın lütfen. Ben çevremde insanların belgesini nasıl aldığını gördüğümden veya alamayanların nasıl üşengeç davrandığını kendilerinin bana söylemesinden biliyorum. bu sayı 80 90 ı bulunca affınıza sığınarak genelleme yapma gereği duyuyorum.

Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Fatma SAMUK

18 yıldır çalışıyorum, önceleri nasıl olsa birgün alırız diye belge almadım, bildiğimiz süreçler sonucunda belge almak bayağı zorlaştı en sonunda 2007 yılındaki değişiklile bağımlı çalışanların çalıştıkları sürelerde stajdan sayılmayacağı yasalaştı böylece belge işi bizler için bayağı zorlaştı. İş ilanlarına baktığınızda belge istiyenler çoğaldı. sonuç olarak deneyim var ama belge olmamasıda sıkıntılı. Ben artık ikisinin işhayatı için ayrılmaz bir bütün olduğunu söylüyorum. Bir meslek mensubu olduğumuz bilinci yıllar sonra yavaşda olsa gelişiyor, avukatların vb. nasıl belgeleri varsa bence bağımlı veya bağımsız çalışan herkesin belgesi olması şeklinde düzenleme yapılması gerkiyor artık, çünkü yaptığımız iş sıradan ve her önüne gelenin yapacağı bir iş değil. Belgenin ve belge alma sürecinin ticari kaygıların dışında olması gerektiğini düşünüyorum. Mesleğin gerekli saygınlığı kazanması için olması gereknlerden biriside bu düzenlemelerin yapılması bence.