Online Oyun Ürünü Satış Vergilendirmesi Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cgh0gy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar merhaba,
Online bir oyun oynuyorum ve bu oyunda kendime ek gelir olması amacı ile oyun parası biriktirip TL ile satışını yapıyorum,
İnternette bir çok yerde araştırma yaptım ama bulamadım, o nedenle buraya konu açıyorum eğer yanlış yere açtıysam da affola,
Yılda maksimum 5.000-6.000 TL'lik bir satışım oluyor oda maksimum olarak belirtiyorum ve düzenli her yıl yaptığım bir şey değil o yüzden değer veremiyorum tam olarak,
Satışlarımı aracı siteler üzerinden yapıyorum ve aralıklı satıyorum. Yani şöyle bazen iş güç yoğunluğu giremiyorum 1-2 ay ilgilenemiyorum satışım olmuyor, sonraki ay 1.000-2.000 TL civarında satış yapıyorum.

Merak ettiğim husus şuanda bu faaliyetimden dolayı vergi mükellefimiyim?
Eğer öyleysem en basit yoldan kazancımı nasıl vergilendiririm?

Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok makbule geçecek.

Son düzenleme:
Kazandığınız rakamlar vergi kapsamına girmez.Eğer çok fazla kazanırsanız yine vergi olayınız doğmaz.Yaptığınız alım satım oyun için deki itemleri oyun dışına çıkartmak.Vergilendirilmesi çok zor.

Ne kadara kadar kazandığım miktar beni vergilendirmeye sokabilir?
Birde ilgili kanun maddesi yada resmi bir belge var mıdır?
Yanlış anlamayın fikrinizi desteklemediğimden değil, umudum o yönde olmasından yana lakin biraz garantici bir insanım elimde belge bilgi birşeyler olsun istiyorum.
3 kuruş ek gelir yapalım derken vergi cezası falan yemek istemiyorum.

Kazandığınız rakamlar vergi kapsamına girmez.Eğer çok fazla kazanırsanız yine vergi olayınız doğmaz.Yaptığınız alım satım oyun için deki itemleri oyun dışına çıkartmak.Vergilendirilmesi çok zor.

Bu kanıya nasıl vardınız arkadaşım? Bize dayanak veriseniz makbule geçer.

bu kişinin yaptığı arızi kazanç sayılır kanaatindeyim.Yaptığı işin zaten vergilendirilmesi mümkün değil.Oyun için de ki alım satımları sağlayıcı firma vergilendirir.Bu ürünleri dışarı da alıp satmak için bir vergi mevzuatı yok.Cimer ya da bimere yazarsanız yine aynı cevabı alacaksınız.

Bazı yasa ile sağlanmış istisnalar dışında her türlü kazanç vergilendirilir. Arızı kazançlar da yine gelir vergisine tabidir. Şekli ve usul hükümleri ayrıdır. Zaten Türk vergi sisteminde beyan esası geçerlidir. 2017 yılı için 24000 tl istisna tutarı vardır. Bu tutarı geçerse vergilenir.

İçiniz rahat etmesi için mükellefiyet açmak isterseniz açabilirsiniz.Fakat aldığınız mal olmayacağı için oyun için komisyon vb. açıklama ile fatura kesebilirsiniz.

Benim yaptığım işlem arızi kazanca giriyor mu?
Arızi kazançta tekrar etmemesi diye belirtiyor faaliyetin, ben ondan tek seferlik yapılan işlem sonucunu çıkarmıştım,
Eğer benim faaliyetim arızi işleme giriyorsa bir sorun olacağını zannetmiyorum çünkü yıllık 27.000 TL kazanç sağlamam pek mümkün görünmüyor.

Ben pek gireceğini sanmıyorum. Eğer maliyenin dikkatini çekerse vergilenirsiniz. 27000 2018 kazançları için yani 2019 martta beyan edileck

20.000 TL de çıkmaz hocam benim çıkacağı dediğim gibi yılda 6.000 TL yi geçmez mümkün değil :)

Anladığım kadarıyla sorun olacak bir durum yok, vergilendirme için yapılacaklara baktımda onları yapmaktansa satış yapmam daha iyi. Çok çetrefilli işler hocam onlar aylık 300-400 TL kazanan birisi için değecek bir şey değil.

Arkadaşlar merhaba,
Online bir oyun oynuyorum ve bu oyunda kendime ek gelir olması amacı ile oyun parası biriktirip TL ile satışını yapıyorum,
İnternette bir çok yerde araştırma yaptım ama bulamadım, o nedenle buraya konu açıyorum eğer yanlış yere açtıysam da affola,
Yılda maksimum 5.000-6.000 TL'lik bir satışım oluyor oda maksimum olarak belirtiyorum ve düzenli her yıl yaptığım bir şey değil o yüzden değer veremiyorum tam olarak,
Satışlarımı aracı siteler üzerinden yapıyorum ve aralıklı satıyorum. Yani şöyle bazen iş güç yoğunluğu giremiyorum 1-2 ay ilgilenemiyorum satışım olmuyor, sonraki ay 1.000-2.000 TL civarında satış yapıyorum.

Bilgi için teşekkürler!

Arkadaşlar merhaba,

Faaliyetinizin vergiye tabi olup olmadığına ve vergilendirme sürecini nasıl basitleştirebileceğinize ilişkin sorunuz, özellikle aracı siteler üzerinden gerçek para karşılığında oyun parası satıyorsanız, oldukça önemlidir. ana gelir kaynağınız olmasa bile faaliyetiniz vergiye tabi olabilir. Türkiye de dahil olmak üzere çoğu ülkede, geliriniz belirli eşikleri aşıyorsa, mal veya hizmet satışından elde edilen gelirin beyan edilmesi gerekir. Örneğin https://mostbet-giris-turk.com/ Mostbet adresinden ek gelirim var ama ana gelirim olmadığı için beyan etmek zorunda değilim, umarım net bir şekilde açıklamışımdır.
Bilgi için teşekkürler!