fonradar

Online Satış Yapan Vergi Kaçakçılarını İhbar Hakkında

Üyelik
22 Şub 2016
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
Merhaba,

İnternet üzerinden malum online pazar yerlerinde satış yapan bir çok kişi kayıt dışı satış yapıyor ve bir çok vergi usul kanununu ihlal ediyorlar, bu tip kişilerin ne bir mükellefiyeti bulunuyor,ne kdv, ne gelir vergisi, ne stopaj , ne damga vergisi, ne muhasebeci parası ödüyorlar ve de haksız rekabet ortamı oluşturuyorlar, bahsettiğim satışlar ticari boyut kazanmış satışlar yüzlerce ürün ilanı açıp her bir üründen onlarca satış yapan ve de bir den fazla hesap üzerinde faaliyet gösteren kişiler için.

Benimle aynı sektörde faaliyet gösteren ve de satış fiyatları normal olması gereken perakende satış fiyatının çok altında olan satıcılardan alışveriş yapıyorum test amaçlı ve de bu kişilerin fatura-fiş gönderip göndermediğini inceliyorum, ve de istisnasız şüphelendiğim herkes faturasız-fişsiz ürünleri gönderdi. Bu kişilerin isim ve adres bilgisine sahip oluyorum alışveriş neticesinde ve de satışlarını takip ediyorum ve birbir not ediyorum. Sonuçta benim gibi vergisini düzenli ödeyen her satış için fatura kesen tacirlere kan ağlatıyor bu tip vergi kaçakçısı satıcılar.

İşte bu yüzden yakın geçmişte yaklaşık 4 ay kadar önce online olarak ihbarda bulundum, satıcılardan birini şikayet ettim internet gelir idaresi başkanlığına hala hiçbir sonuç yok, takip numarasından baktığımda da hep aynı yazı çıkıyor, bu süreci hızlandırmak için nasıl bir yol izleyebilirim? Satıcının bulunduğu ilçenin bağlı olduğu vergi dairesi başkanlığına başvuruda bulunmam süreci hızlandırır mı online ya da bizzat giderek? Ya da bu sürecin hızlanması için neler yapılabilir?

Ve de aslı olan ihbarlar ne kadar süre sonra neticeleniyor ve vergi dairesi başkanlıkları ne kadar süre sonra eyleme geçiyorlar, ve geçmişe yönelik vergi cezaları tahakkuk ediyor?
 
Bu gibi durumlar için 4 ay kısa bir süredir. sabırlı olmanız gerekir. mutlaka işlem yapılacaktır. ama yapılacak işlem vergi ve ceza salmaktır. yani kayıt dışı satış yapılmasının engellenmesini beklemeyin. siz diğer bildiklerinizi de ihbar edin ve ihbarlarınızı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı - Anasayfa üzerinden yapın. kolay gelsin.
 
Üst