OpenOffice Yeni Arayüzüne Kavuşuyor!

  • Konbuyu başlatan nane
  • Başlangıç tarihi
N

nane

Ziyaretçi
Halil Mollaoğlu

Ücretsiz ofis paketi OpenOffice.org yeni, devrimsel bir kullanıcı arabirimi sunmaya hazırlanıyor.
Resimlerle: Hepsi ücretsiz 10 tam sürüm oyun!
OpenOffice.org: Eski kullanıcı arabirimi miladını doldurdu.OpenOffice sadece az kişinin bildiği bir yazılım olmaktan çıkıp gerçek bir Microsoft Office alternatifi olalı bayağı bir zaman geçti. Fakat şu sıralar kullanıcı arabiriminin eskimiş ve karışıkolduğuna dair eleştiriler artmaya başladı. Hal böyle iken iyileştirme sinyallerinin gelmesine şaşmamalı.

İşte bu eleştiriler ışığında Sun geliştirme takımı "Renaissance" (Rönesans) projesini hayat geçirdi. Proje grubu şimdiye kadarki kullanıcı alışkanlıklarını değerlendirecek, tecrübeli ve yeni kazanılmış kullanıcılarla var olan arayüz hakkında bir anket yapacak ve bu araştırmanın sonucunu kendi fikirleriyle birleştirip OpenOffice.org'un bir sonraki sürümünün yeni arayüzünü ortaya çıkaracak.

Buna benzer adımı Microsoft'un Office takımı da attı ve nihayetinde Office 2007 ile Ribbon ismindeki kullanıcı arabirimini devreye soktu. Yapılan birçok test bu yeni arayüz sayesinde yeni kullanıcıların Office paketini daha kolay kullanabildiklerini ortaya çıkardı. Buna karşın Office profesyonellerini meşakkatli bir alışma dönemi bekliyordu.
 

Benzer konular

Üst