fonradar

Organize Sanayi Bölgelerindeki İşletmelerin Vergisel Avantajları Hk.

zarha

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
469
Organize Sanayi Bölgelerindeki işletmelerin vergisel açıdan bir avantajı var mıdır? Bu avantajlardan faydalananı hiç duydunuz mu?
 
Ynt: Organize Sanayi Bölgelerindeki İşletmelerin Vergisel Avantajları Hk.

Ben duymadım :) ve bir vergisel acıdan faydasının da olucagını tahmin etmiyorum.
 
Ynt: Organize Sanayi Bölgelerindeki İşletmelerin Vergisel Avantajları Hk.

Orgaize sanayi bölgelerinde kurulan şirketlere, başka şirketlere tanınalardan farklı olarak, herrhangi bir vergisel avantaj tanınmamaışsır.

SAdece OSnayi bölgesi tüzel kişiliği, her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.

Konuya yakınlığı açısından

4691 sayılı Teknokent yasası da denilen 26.06.2001 tarihinde kabul edilen 4691 sayılı TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ KANUNA göre

Bölgede yer alan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, münhasıran bu Bölgedeki yazılım ve AR-GE'ye dayalı üretim faaliyetlerinden elde ettikleri kazançları, faaliyete geçilmesinden itibaren beş yıl süre ile gelir ve kurumlar vergisinden müstesnadır.
 
Ynt: Organize Sanayi Bölgelerindeki İşletmelerin Vergisel Avantajları Hk.

teşekkür ederim, ben Org.San.Böl.Tüzel kişiliğinin her türlü vergi resim ve harçtan muaf olduğunu biliyordum. Fakat bu muaflığı da bazı kanunlar kendi içlerinde tanımlamadıklarından dolayı kabul dilmiyor. Mesela KDV kanunu sadece kendi içirisinde muaflık tanıdığı kurum ve kuruluşları bundan faydalandırıyor. Keza diğer bazı kanunlarda öyle. Ama Org.San.Bölges sınırları içirisinde yer alan işletmlerin de vergi olmasa yatırım teşvik mevzuatına bir takım faydalar sağlandığını biliyorum. Ama hiç faydalanan duymadım. Teşekkürler.
 
Üst