Orka E - Fatura E Defter

Day-Dream

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
1,858
Konum
İstanbul
Arkadaşlar merhaba

ofiste orka muhasebe programı kullanıyoruz.

Bir mükellef e defter sınırını geçti, e defter için aynı firma ile çalışmak zorunda mıyız ? Yani muhasebe bilgilerini tuttuğumuz program dışında başka bir aracı ile e defter ve e fatura işlemleri yapılabiliyor mu ?

Teşekkür ederim

Not: E defter modülünün maliyeti yüksek olması nedeni ile
 
Muhasebe bilgilerini tuttuğunuz program dışında e defter gönderebilmeniz için mevcut programınızın veri export bölümünün e defter için kullanacağınız programla uyumlu olması gerekir ve buda size ikinci bi iş olarak yük getirir diye düşünmekteyim.

Mesela biz e fatura ve e defter mükellefiyetimiz var,

LucaMMP programını kullanıyoruz e faturaya geçince mevcut lucammp den fatura kesemediğimizden Lucanet programını satınaldık ve faturalarımızı ordan gönderip alıyoruz. E-defter gönderirkende LucaMMP programını kullanarak fişleri e defter'e uyumlu hale getirip gönderiyoruz.
 
iki seçeneğiniz var;
1. mevcut programınızda e-defter formatında kayıtlarınızı yapıp platform bağımsız e-df programı alarak defter gönderebilirsiniz. Bu yöntemde alacağınız e-df prog. göre değişiklik olabilirse de genelde ecxel olarak veriler aktarılarak yapılabilmektedir.
2. size daha uygun bir muhasebe/e-df programı alarak e-df için bunu kullanmak.
 
Cevaplar için çok teşekkür ederim, gerçekten çok anlaşılır oldu. Ben maliyetten kaçmak için kendim yüklerim dersem burnumdan gelir , doğru mu anlamışım üstadlar ?
 
defteri e-df formatında oluşturabilmek için maliyenin sitesinde duyurduğu yazılımlardan birine para vereceksiniz, bunun harici defterleri kendiniz aldığınız prog. hazırlayıp gönderebilirsiniz.
 
bende orka kullanıyordum maliyet çok yüksek olduğu için luca ya geçtim e defter için. siz de acımayın ya firmaya e defter modülünü aldırın orkanın ya da luca ya geçin. öyle exelden falan olmaz o iş. faturaları hadi aracı entegratör kurumlardan kesersiniz biz işnet i kullanıyoruz ayda 500 civarı fatura kesiliyor ortalama 400-450 gibi de para ödüyoruz her ay işnete.
 
Luca da e-df sınırsız mükellef 300+kdv ama tek başına kullanılamıyor. Ama SMMM paketi ile beraber almak gerekmekte. E-ft kesilecek ise lucanet gerekli. İlk alım sonrası her yıl da 100 eur SMMM paketi için ödeniyor. Luca sitesinden fiyatları öğrenebilir, bölgenizdeki temsilciden demo kullanım için şifre alabilirsiniz. Başka bir prog. bence en büyük dezavanajı kullanım alışkanlıklarınızın (ezbere kullandığınız kısa yollar gibi) değişecek olması. Luca sitesini inceleyebilirsiniz.
 
sn day dream orka mı luca mı derseniz tabi ki orka. ama orka çok maliyetli. luca da da her yıl ödeme yapılıyor ama bir kalemde 8000 civarı bir maliyet gerekiyordu orkada bu nedenle lucaya geçtim. lucaya bir de internet olan her yerden ulaşabiliyor olmamız ve yedek alma, güncelleme derdinin olmaması güzel. benim size tavsiyem e defter ve e fatura için bir program edinmeniz. luca olsun diye bir tavsiyem yok. ben maliyeti düşük olsa orkayı tercih ederdim. zirve de iyi diyorlar bi bakın ama programsız olmaz.
 

Benzer konular

Üst