Örnekli Şirket Kuruluş İşlemleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CADI83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba iyi akşamlar arkadaşlar acilen şirket kuruluş işlemleri ile ilgili bir yardımcıya ihtiyacım var. örnekli olursa daha çok işimi görür sanıyorum.
teşekkürler şimdiden

Ynt: Örneklİ Şİrket KuruluŞ İŞlemlerİ

yapacaklarınızı ben kısaca,anahatlarıyla özetleyim.

1- anasözleşme hazırlanacak.
2- şirket ünvanını ,önceden kontrol et.
3- hazırladığın anasözleşmeyi ortaklarla birlikte notere giderek tasdik ettir.bu
aşamada ortaklardan şirket kuruluşu ile ilgili vekaletname al.
çünkü,ilgili ticaret odasında sorun yaşarsan,vekaletnamen olduğu için ortakları
tekrar çağırmadan işini halledebilirsin.
4- ticaret odasının istediği evrakları hazırlayarak,şirketi tescil ettir.gazetede ilan ettir.
5- şirketin tescil edildiği gün, defter tasdiklerini unutma.
6- ayrıca şirket kuruluşu için istenen evraklar şunlardır.

1. Şirketi temsile yetkili kişilerce doldurulmuş ve imzalanmış, Şirket Kuruluş Dilekçesi ve Bildirim Formu (5 adet),

2. Bir asıl olmak üzere noter tasdikli üç nüsha ana sözleşme (Ana sözleşmenin noter onayından itibaren 15 gün içinde tescil işleminin tamamlanması gerekir), özelliği olan şirketlerde Bakanlık ön izin yazısı,

3. şirket müdürünün tescil talepnamesi

4. rekabet kurumu payı(sermayenin onbinde dördü)banka dekontu,

5. Kurucu ortakların nüfus cüzdanı suretleri (resimli olarak) ve ikametgah ilmühaberlerinin aslı,

6. T.S. Tüzüğü madde 29'a göre taahhütname,

7. sicil tasdiknamesi

ayrıca ,aşağıdaki linkide incele.http://www.alomaliye.com/san_bak_sirket_kuruluslari_tebligi.htm

Ynt: Örneklİ Şİrket KuruluŞ İŞlemlerİ

Sayın CADI83,

Sayın NİSAN ihtiyacınız olan tüm bilgileri göndermis, Bende anasözleşme hazırlanırken yapılabilecek maddi hatalara (ortakların isim ve adresleri, ortaklık payları gibi) dikkatinizi çekeyim dedim.

Sayın NİSAN' ın dediği gibi ünvanı mutlaka kontrol ediniz,

Ayrıca (4.T.K. Fonu binde bir dekontu aslı, itenilmiyor.) sermayenin onbinde dördünün rekabet kurumunun Ziraat Bankası Bilkent Plaza Şubesinde bulunan 5383761-5016 nolu hesaba yatırıldığını gösteren banka dekontu veya bankadan onaylı EFT makbuzu istenilmektedir.

Ynt: Örnekli Şirket Kuruluş İşlemleri

çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için.... kolay gelsin ...

Nisan Arkadaşımıza katılıyom. Özellikle Tescil ile ilgili bir olası bir sorun için vekalet alman çok faydalı olacaktır. Bu arada ana sözleşmeyi çok dikkatli hazırlaman gerek çünkü tescilden geri dönen kuruluş işlemlerin en başında ana sözleşmelerden kaynaklanıyor.

Hayatta başarılar.

işte vekaletin olursa,ortaklara gerek duymadan,notere gidip kendin anasözleşmedeki düzeltme işlemini yapabiliyorsun.

arkadaşlar ben de bir şey sorayım. meb onaylı, etüd merkezi kuruluşu için limited şirket mi yoksa şahıs olarak mı açmak daha avantajlıdır. - ve + yönleriyle örnek verebilir misiniz? şimdiden çok teşekkürler.