fonradar

Ortaklara Borçlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UNHUR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şirket hesabından bankaya nakit yatan bir yüksek tutar var fakat kasa hesabımda bu kadar para mevcut değil.ortkalar hesabını alacakladırıp kasa hesabını borçlandırsam sonrasında kasa hesabından bankaya çıkış yapsam uygun olurmu ? şurda şu soru aklıma geldi ortakların taahhüt edip ödemediği sermaya hesabı bulunmakda bu durumda sermaye borcun varken sen nasıl şirkete nakit para verirsin ?

Şirket hesabından bankaya nakit yatan bir yüksek tutar var fakat kasa hesabımda bu kadar para mevcut değil.ortkalar hesabını alacakladırıp kasa hesabını borçlandırsam sonrasında kasa hesabından bankaya çıkış yapsam uygun olurmu ? şurda şu soru aklıma geldi ortakların taahhüt edip ödemediği sermaya hesabı bulunmakda bu durumda sermaye borcun varken sen nasıl şirkete nakit para verirsin ?

Böyle olmaz. Ortaklarından aldığın paraları da banka sitemi ile almalısın. Doğrusu neyse onu bulmaya çalış . Yani bu yüksek tutarın nerden geldiğini,

İyi de bu parayı bankadan değil işin özüne giderek bulmalısın. yani şirket yöneticisi biliyordur.

Son düzenleme:
ben sanırım anlatamadım şirket ortatığım kendi ceninden şirket hesabına 85 000 tl para yatırmış fakat banka dekontunda sadece yatan yazıyor ben bu işlemi 331 ortkalara borçlar hesabından yapacağım mahsuru olurmu ?

sayın nizam bey ilk aklıma gelen soru şu oldu sermayenin tamamı ödenmediğinden şirket ortağının sermayeyi ödemeden şirketin kasasına para koyması sakıncalı değilmidir ?

Sakıncalı elbette. Önce hesabına alacak kayıt yapın , daha sonra da sermaye borcunun ödenmesini sağlayın bence.