Ortakların Bağkur Ödemeleri..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan acziyet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

acziyet

Katkı Sunan Üye
işletme usülüne tabi bir adi ortaklığın, ortaklara ait bağkur primleri gelir vergisi matrahından düşülebilir mi ?

Ynt: ortakların bağkur ödemeleri..

dönem içinde gider yazılarak değil de beyanname üzerinde indirim yapılabilir.

Ynt: Ortakların Bağkur Ödemeleri..

her iki ortak için ayrı ayrı gelir vergisi beyannamesi düzenlerken ilgilileri adına yatırılmış bağ-kur primlerini beyannamelerinde indirebilirsin. ileride sorun olmasın yada geriye dönük ikinci işlem olmasın diye beyannameyi verdikten sonra dilekçe ekinde dekont örneklerini de verebilirsin.

Murat CER ' Alıntı:
her iki ortak için ayrı ayrı gelir vergisi beyannamesi düzenlerken ilgilileri adına yatırılmış bağ-kur primlerini beyannamelerinde indirebilirsin. ileride sorun olmasın yada geriye dönük ikinci işlem olmasın diye beyannameyi verdikten sonra dilekçe ekinde dekont örneklerini de verebilirsin.

Merhaba ;

Sayın CER'İn dediğine katılıyorum.Bazı VD görevlileri isteyebiliyorlar Ama hiç gerek olmadığını düşünüyorum. .

Bir tarihte aynı olay başıma gelmişti. Görevli bağkur makbuzlarının fotokopilerini görmek istediğinde " hem gelir hemde gider faturalarının fotokopilerini de ister misiniz " demiştim. O olay aklıma geldi de :).

Beyan esas olduğuna göre .

muhasebe ' Alıntı:
Murat CER ' Alıntı:

Merhaba ;

Sayın CER'İn dediğine katılıyorum.Bazı VD görevlileri isteyebiliyorlar Ama hiç gerek olmadığını düşünüyorum. .

Bir tarihte aynı olay başıma gelmişti. Görevli bağkur makbuzlarının fotokopilerini görmek istediğinde " hem gelir hemde gider faturalarının fotokopilerini de ister misiniz " demiştim. O olay aklıma geldi de :).

Beyan esas olduğuna göre .

kesinlikle haklısınız :)
ancak ben fazla garanticiyim sanırım, sonradan iş çıkmasındansa en baştan tedbir almakta fayda var ;)

1479 sayılı Kanun gereğince ödemekte olduğunuz sosyal güvenlik destek primlerinin gelirin elde edildiği yılda ödenmiş olması şartıyla yıllık gelir vergisi beyannamenizde bildirilen gelirlerinizden indirilmesi mümkün bulunmaktadır.