arkadaşlar yardım ederseniz çok memnun kalırım.
Ben şu an kayseride iç ve dış cephe ürünleri üreten bir firmanın kesim elemanıyım (iç cephe ürünleri olarak kartonpiyer v.s dış cephe ürünlelri olarak da dekoratif kendinden sıvalı mantolama ürünleri vb üretiyoruz)
Konunun aslına gelecek olursak... bizim iş yerimize gelen ve bize ürün satın alan bir mantolama ustası ekibi olan belli bir iş hacmine sahip bir arkadaşla görüştüm. görüşmede bu işi kendisiyle yapabileceğimi istediği takdirde tabi... fakat paramın olmadığını söyledim kendiside yapmak istediğini söyledi hatta bana tüm masrafları kendisinin üstleneceğini benimde üzerime düşeni çalışarak ödeyebileceğimi bunun bir mahsuru olmadığını söyledi ben de bu şartlar altında kabul ettim...
Çünkü artık kendi işimin başında olmak istiyordum ve şartlarda uygun geldi ve iş konusunda da iyiyim kendime üretim konusunda güveniyorum çünkü işi çok iyi biliyorum ALLAH ın izni ile ...
Yalnız bu ortak olmayı kararlaştırdığım arkadaş Kayserinin yerlisi yani biraz uyanık.... kendisi ile iş yapmak istiyorum fakat bazı çekincelerim var.
1 - 2 sene önce babamın zor güç bana almış olduğu bir ev var ve bu evi riske atmak istemiyorum çünkü zengin bir aile değiliz ve tek maddi varlığım olan evimi kaybetmek veya icra v.s gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorum (kim ister ki...) olası bir durumda ortaklıktan yaklaşık 2 yıl evvel alınmış bir ev ortak olursam risk altına girer mi yoksa ortaklık tarihihnden sonra edinilen mallar mı sorumluluk kapsamında
2 - Ama bu adamla da resmi kanallarla maliye kaydı v.s ortak olmadan işe kalkışmak büyük risk olur diye düşünüyorum. yani tamam ortak olalım ama ben senin yanında sigortalı işci gibi görüneyim demek yarın bi anlaşmazlık halinde beni ortaklıktan rahatlıkla çıkarmak anlamına gelir herhalde insanoğlu ne yapacağı belli olmaz kayserili sonuçta
3 - Benden haberli habersiz cek v.s verecek olursa ki olabilir ortak olmamız halinde bu çeke karşılık bende tüm mal varlığımla sorumlu oluyorum yanlış bilmiyorsam ve bu durum beni sıkıntıya sokabilir.
4 - en az ne şekilde bir durum olursa ben hem yüzde 50 ortak olurum hemde olası bir durumda hali hazırdaki mal varlığıma bir sıkıntı gelmez
lafı biraz uzattım özür dilerim yani demek istediğim
BU ADAMLA BU İŞİ YAPMAK İSTİYORUM FAKAT ORTAĞIMA PEK GÜVENEMİYORUM.
bana ne tavsiye edersiniz nasıl bir ortaklık kurmak faydalı olur
illa ortaklık değilde yanında sigortalı olarak görünüpte kendisi ile noteer huzurunda ortaklık şartlarını yazılı hale getirmek daha mı mantıklı olur. bunun bi yasal geçerliliği var mıdır... mesele ileride anlaşmazlığı düştük noter evrakını göstererek bana düşen payı isteme hakkım var mı ....
yada benim bilmediğim başka bir yolu varmıdır bu işin
tavsiyelerinize çok ihtiyacım var
teşekkür ederim bi an önce sizden cevap beklemekteyim.
[TABLE="class: uxp_ftr_control t_fbgc, width: 1"]
[TR]
[TD="class: uxp_ftr_left t_lnksi"]
- © 2015 Microsoft
- Koşullar
- Gizlilik ve tanımlama bilgileri
- Geliştiriciler
- Türkçe
[/TR]
[/TABLE]