Oto döşemelerde kdv oranı kaçtır.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tankam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba arkadaşlar,
oto döşeme işi uğraşan bir mükellef, aldığı döşeme kumaşlarını % 8 kdv den alıyor. fatura düzenlerken kdv oranı ne olacak. bu konu hakkında bilgisinizi paylaşırsanız sevinirim. iyi çalışmalar

Ynt: Oto döşemelerde kdv oranı kaçtır.?

Kumaşları dikiyor ve kılıf haline getirerek satıyor ise, bence %08 olmalı.Çünkü tamamen bir tekstil ürünü ortaya koyuyor.
Ama döşeme işi için aynı şeyi söyleyemem.Bu durumda %18 olmalı diye düşünüyorum.Burada işin içine kılıf değil bir koltuğu baştan sona yenilemek giriyor.

II Sayılı listede yer alıyor

Yukarıdaki 4 numaralı sırada yazılı mensucat, vatka, keçe ve dantela, kordela, kordon ve işlemelerden mamul; iç ve dış giyim eşyası (şapka, kravat, kaşkol, kemer, çorap, eldiven vb. dahil), havlu, bornoz, perde, çarşaf, yastık, yorgan, battaniye, uyku tulumu, her türlü kılıf ve örtüler ile bunların benzeri ev tekstil ürünleri (taşıtlarda kullanılanlar dahil)

evet kumaşları kendisi alıp, araçlara koltuk döşemesi yapıyor. her şey kendisinden anlayacagınız. bu durumda kdv biraz karışık gibi. çünkü kumaşları % 8 de alıyor, ama onları koltuklara döşeme olarak döşetiyor. burada işçilik te ekliyor. bu ara fatura kestiğinde kumaşa ayrı bir kdv, işçiliğe ayrı bir kdv mi yazacak. yoksa tek kdv %18 olarak mı kesecek faturayı? yorum ve görüşleniz için şimdiden teşkkürler

ZİNDAN ' Alıntı:
Kumaşları dikiyor ve kılıf haline getirerek satıyor ise, bence %08 olmalı.Çünkü tamamen bir tekstil ürünü ortaya koyuyor.
Ama döşeme işi için aynı şeyi söyleyemem.Bu durumda %18 olmalı diye düşünüyorum.Burada işin içine kılıf değil bir koltuğu baştan sona yenilemek giriyor.

aynen bende senin gibi düşünüyorum sayın ZİNDAN. çünkü koltuk döşemesini yeniliyor. kılıf yapıp satmıyor.

Aldığı kumaşları kılıf yaptıktan sonra paketlenerek satışında %8 kdv uygulanırken, sizin işlem araç içindeki koltukların döşemesi yapıldığından dolayı kestiğiniz faturaların kdv si %18 dir.

teşekkürler bu değerli yorumlarınız için. bu konuda yorum yapan tüm arkadaşlar la hemfikiriz demek. yani koltuklar yenilendiği için kdv 18 olacak. hepinize kolaylıklar diliyorum