ÖTV Kanunu I Sayılı Listeye Tabi Mal İthali

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bil_gin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bil_gin

Tanınmış Üye
Ötv kanunu I sayılı liste B cetvelinde bulunan 38.14 gtip le başlayan bir mal ithal edeceğiz. Bu malın kdvsini gümrüğe öderlen ötvsinide ödeyebileceğimizi sanıyorduk ancak gb üzerinde nakit teminat olarak bir satır çıkıyor. Bunun anlamı nedir? Ben ötv yi beyanname ile ödeyip malı çekemez miyim? Ya da ödeyeceğim teminatı nasıl iade alabilirim?
saygılar;
bil_gin

İthalatta ÖTV yi Ödeyemezsiniz. ÖTV ye Peşin Ya da Banka teminatı vereceksiniz. ÖTV beyannamenizle ödeme yapıldıktan sonra YMM raporu ile Vergi Daireniz Teminatınızı çözecektir.

Ötv mükellefi değilsem, bu malı sadece bir kere ithal edeceksem ve tutar ne olursa olsun mu? İade almak için sanayi sicil belgesine sahip olmak şart mı? Eğer şartsa ve şirket bu belgeye sahip değilse nasıl olacak? Yardımlarınızı bekliyorum.
saygılar;
bil_gin

Ötv mükellefi değilsem, bu malı sadece bir kere ithal edeceksem ve tutar ne olursa olsun mu? İade almak için sanayi sicil belgesine sahip olmak şart mı? Eğer şartsa ve şirket bu belgeye sahip değilse nasıl olacak? Yardımlarınızı bekliyorum.
saygılar;
bil_gin
bu sorulara binaen cevaplarınızı bekliyorum? Ayrıca ÖTV beyannamesi düzenlenmesi konusunda tavsiye edebileceğiniz bir kitap varsa memnun olurum.
saygılar;
bil_gin

gb üzerinde nakit teminat : Gümrüğe vereceğiniz teminat demektir. ÖTV Beyannamenizle gümrükten aldığınız malın ÖTV sini ödediğiniz zaman Teminat tutarınızı iade alırsınız. ÖTV İadesi ise biraz sıkıntılı. Çünkü kendinizi inceleteceksiniz.

Üstad firma yurtdışından getirdiği ÖTV ye tabi malı gümrüğe nakit teminat yatırarak ithal etmiş. Daha sonra bu malların bir kısmını üzerinde değişiklik yapmadan diğer firmalara satmış, bir kısmını ise sulandırıp 100 kg ithal ettiği mal ile 1000 kg mal meydana getirip satmış. Şimdi bu iki durumda ÖTV beyanı nasıl olmalıdır? Ayrıca bu işlemler 2012 temmuz ayından beri yapılmış ve fakat hiçbir ÖTV beyanı verilmemiştir. Firmayı da ben teslim aldım ve tasfiye sokmak istiyorum. Yardımlarınızı rica ederim.
saygılar;
bil_gin