Merhaba,
sırayla cevaplamaya çalışayım.
1. Özel okullarda ve ana okullarında yatırım teşvik belgesi alınması halinde bir takım teşvikler var diye biliyorum. SGK prim desteği, yatırım sırasındaki harcamalar için kdv desteği, vergi indirimi gibi destekler söz konusu. Ayrıca KOSGEB den bir takım destekler ve düşük faizli krediler alınabilir.
2. Kurucu müdür sözleşme örneğini size en yakın milli eğitim müdürlüğünden temin edebilirsiniz veya başka bir anokulundan rica edebilirsiniz.
3. Öğrenciler için hazırlanacak sözleşmelerde şekil şartı yok diye biliyorum. Ancak özel okullar kanununu incelerseniz sözleşmelerinizde bulunması gereken asgari bilgileri tespit edebilirsiniz. Örneğin ücret belirlenmesi, ücret iade şartları, ders süreleri gibi.
4. İşe başlama tarihiniz Ağustos ayı olduğuna göre bu döneme ait bildirim ve beyannamelerinizi önümğzdeki aydan itibaren vermeye başlamanız gerekmektedir. KDV beyannamenizi eylül ayının 24 üne kadar, muhtasarınızı 3 aylık olduğuna göre ağustos ve eylül dönemi ile birlikte ekim ayının 23 üne kadar vermeniz gerekmektedir. Bilanço usulune göre defter tutuyorsanız eylül ayının sonuna kadar BA ve BS formlarını da vermeniz gerekmektedir. Ayrıca çalıştırdığınız personel için düzenlenecek olan SGK bildirgesini de eylül ayının 23 üne kadar vermeniz gerekmektedir. (İşyeri bildirgesini verdiğinizi ve işçi çalıştırmaya başladığınızı farzediyorum.) ayın sonuna kadarda tahakkuk eden primi ödemelisiniz.
5. Evtk işletme sahibi olarak 4b sigortalısı olmuştur zaten. (Yinede bağlı olduğunuz sgk müdürlüğünden teyit ettirmenizde yarar var) Ödeyeceğiniz 4b yani bağkur primini belirlemeniz ve sgk ya bildirmeniz gerekmektedir. Prim tutarını belirlerken dikkat edilecek husus, yanında çalışan ve en yüksek maaş alan personelden daha düşük matrah bildiremeyeceğiniz. Bağkur prim ödemelerinizi takip eden ayın sonuna kadar yapmanız gerekmektedir. Ödeyeceğiniz prim tutarını da gösteren bir bağkur tescil kaydını sgk dan alabilirsiniz.