fonradar

Özel Bina- 50 İşçi Üzeri

Üyelik
5 Eki 2005
Mesajlar
35
özel bir işyeri sahibinin yanında 48 kişi çalıştırmaktadır Bu işyeri başka bir yerde özel bina inşaatına başlayacaktır. bu özel bina inşaatında 6 kişi çalışacaktır. bana söylendiğine göre işverinimin diğer işyerinde 48 özel binadada 6 kişi çalıştığından toplam 54 kişi oluyor ve elli kişiyi geçtiğini söylüyorlar bu yaptırmış olduğu özel bina inşaatında çalışanlar diğer işyerini etkilermi sonuçta iki yerin de iş kolu farklı bana bunun hakkında bilgi verirseniz sevirim hepinize iyi çalışmalar
 
Ynt: Özel Bina- 50 İşçi Üzeri

sayı tespitinde aynı ildeki aynı ünvanda çalışan kişi sayısına bakarlar. dolayısıyla eğer 2 işyerde aynı il sınırları içinde ve çalışan personel aynı ünvandaki şirketin dewğişk işyerinde çalışıyorsa çeşitli yükümlülükleriniz doğacaktır. aşağıdaki linkte işçi sayısına bağlı olarak getirilmesi gereken yükümlülükler mevcut.

http://muraty.com/mev/yukumlulukler.html
 
Ynt: Özel Bina- 50 İşçi Üzeri

ama diğer iş özel bina işi sonuçta 5-6 ay gibi bir süre çalışacak sonra kapanacak ve ayrıyaten iş kolları numarası farklı sigortaya sorduğumda sigorta bana işkolları numarası farklı olduğundan biz farklı dosya açacağız aynı isimde 2 farklı dosya olacak dedi kesin bir cevap veremedi ama işkura sormamı söylediler sonuç itibariyle sigorta emin değil 2 dosya olur diyor olmaması lazım dediler.
 
Üst