Özel Bina İnşaatında Smmm Raporu

Üyelik
16 Tem 2005
Mesajlar
15
Herkese kolay gelsin Arkadaşlar;

Özel bina inşaatlarının tamamlanmasından sonra yapı kullanma izin belgesi için ilişiksizlik belgesi arandığı malumunuzdur.
Acaba bu inşaatlar için YMM ler ve SMMM ler tarafından düzenlenen bir rapor örneği olan varmı ? Örnek rapor için yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

----------------------------------
AYHAN CAN - SMMM
 
Merhaba,
Sayın Ayhan Can

Böyle bir rapor istendiğini ilk kez sizden duyuyorum.Sizden bu rapor nasıl istendi acaba?Yanlış anlamış olabilirmisiniz.
 
Sayın Başdemir;
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Sosyal Sigortalar Kurumu, işverenlerin önlerindeki bürokratik engelleri kaldırarak işlemlerin daha hızlı ve kolay yapılabilmesini sağlamak amacıyla bazı işlemlerdeki yetkilerini serbest muhasebeci ve mali müşavirler ile yeminli mali müşavirlere devretti.

Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu çerçevede ihale ve özel bina inşaatı işyerlerinde ilişiksizlik belgesi düzenlemesine esas olmak üzere sigorta müfettişleri yanında serbest muhasebeci, mali müşavirler ile yeminli müşavirlere de rapor düzenleme yetkisi tanınmıştır" denildi. İhaleli işlerde müteahhitlerin ihale makamlarına verdikleri teminat mektuplarını, yine özel bina inşaatlarında ilgili kişilerin belediyelerden yapı kullanma izin belgesi alabilmeleri için kurumun ilişiksizlik belgesi düzenlemesi, bunun için de işyeri kayıtlarında müfettiş incelemesi yapılması gerektiği hatırlatılan açıklamada, "Ancak sigorta müfettişi sayısının yetersiz olması sebebiyle söz konusu incelemeler 6-7 aydan önce sonuçlandırılmamakta, bu durum ise işverenlerin çeşitli mağduriyetlerine yol açmaktaydı".Bu habere istinaden işi SSK ya bırakmadan ve daha hızlı olması için YMM veya SMMM ler de inşaat maliyeti hesaplamalarında rapor yazabilecektir. Ben bu amaçla yazılan bir rapor örneğinden bahsetmiştim yanlış anlaşıldı herhalde

AYHAN CAN- SMMM
 
Sayın AYHAN CAN

Bahsettiğiniz rapor mevcuttur ve yazılıyor. Hatta ben iki müşterime yazdım.

SSK nın internet sayfasında mevzuat bölümünde bulabilirsiniz.

Ben de bir örneği var. Bulamaz iseniz size gönderebilirim.
 

Benzer konular

Üst