Özel Eğitimde Kdv Beyanı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merihs12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merihs12

Katkı Sunan Üye
Mükellefimize ait anaokulunun kesitği kdv den muaf faturaların toplamını beyannamede hangi kalemde göstercem,matraha dahil olmayan bedel kısmına giriyorum normalde ancak tam istisnalar bölümünde de belirtmem gerekiyor diye düşünyorum ancak orda da eğitimle ilgili bi seeçenk yok????*

Ynt: özel eğitimde kdv beyanı

Bunlar 5 sene gelir vergisinden muaf değil mi???

Eğitim ve öğretim işletmelerinde kazanç istisnası [Dğş.5228]
GVK
Madde 20 - Okul öncesi eğitim, ilköğretim, özel eğitim ve orta öğretim özel okullarının işletilmesinden elde edilen kazançlar, ilgili Bakanlığın görüşü alınmak suretiyle Maliye Bakanlığının belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde beş vergilendirme dönemi gelir vergisinden müstesnadır. İstisna, okulların faaliyete geçtiği vergilendirme döneminden itibaren başlar.

Aynı muafiyet KVK Mükelleflerindede mevcuttur.

Ynt: Özel Eğitimde Kdv Beyanı

maliye bakanlığından izin alarak 5 sene muaf olabilirler ancak vedikleri hizmetin kdv ye tabi olması gerekir

Merhaba, içinden çıkamadığımız bir husus var.
Üniversiteye bağlı bir fakültenin bir eğitim projesi var. derslerin içeriğini fakültenin hocaları hazırlayacak biz de uzaktan eğitim yoluyla özgün bir yazılımla internetten ve webden öğrencilere bu eğitimi ulaştıracağız. Ayrıca öğrencilerin kayıtları, takibi gibi öğrenci işleri çalışmaları da yapacağız.
Ancak biz de yine üniversiteye bağlı bir uygulama ve araştırma merkeziyiz.
Döner sermaye kapsamında sunacağımız bu hizmet için KDV oranı %8 mi olur yoksa %18'mi?

sizinki bildiğimiz anlamda eğitimden ziyade yazılım satışı dolayısıyla %18 KDV ye tabi dir.
Diğer tarafdan ;

3.6.4 Teknoloji Geliştirme Bölgesinde Faaliyette Bulunanlara Yönelik İstisna
Bölgede ürettiği eğitim yazılımları Kanunun geçici 20/1 inci maddesine göre KDV'den istisna olacaktır. Ancak, bu yazılımı teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyette bulunan firmadan alan firmaların satışları genel hükümler çerçevesinde KDV'ye tabi tutulacaktır.