Özel Güvenlik Hizmeti Kdv Tevkifatı Hk.

M.Gür

Katkı Sunan Üye
Üyelik
18 Nis 2007
Mesajlar
295
Konum
İstanbul
91.nolu KDV GENEL TEBLİĞİNDEN

A/5/c
Güvenlik hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren işletmeler kendilerine bağlı güvenlik görevlileri marifetiyle genel olarak; sabotaj, yangın, hırsızlık, soygun, yağma, yıkma tehditlerine karşı caydırıcı ön tedbirleri almaktadırlar. Bunun yanında söz konusu şirketler giriş çıkış kontrolü, danışma hizmeti, santral, trafik hizmeti, yangınla mücadele, değerli evrak, nakit, maden gibi kıymetlerin bir yerden başka bir yere taşınması, ikaz-ihbar, ilk yardım, alarm izleme ve koruma hizmetlerini de sunmaktadırlar.

Bu tebliğin uygulanmasında, sayılan bu ve benzeri tüm hizmetler özel güvenlik hizmetlerinin içinde kabul edilecektir.
.
.
.
104 NOLU KDV GENEL TEBLİĞİNDEN

KDV Kanununun 9 uncu maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetkiye dayanılarak, 91 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinde sayılan kurum ve kuruluşların yanı sıra bütün KDV mükelleflerine verilen özel güvenlik hizmetlerinin tevkifat uygulaması kapsamına alınması ve bu hizmetlerin tamamında tevkifat oranının 4/5 olarak uygulanması uygun görülmüştür.


yukarıda bahsi geçen özel güvenlik hizmeti vermekteyiz. Tüm kdv mükelleflerine 4/5 oranında kdv tevkifatı yapmamız öngörülmektedir.

peki bizim bu tevkifattaki karşı tarafın ödemesi gereken kdvnin 4/5 lük kısmı için müteselsil bir sorumluluğum varmıdır.eğer varsa bunun takibi ve ödemesi için herbir müşterimden her ay için kdv 2 beyanı istemem gerekirmi / yada nasıl takip etmeliyim.
;)
 
Ynt: Özel güvenlik hizmeti kdv tevkifatı hakk.

kdv ile ilgili müteselsil sorumluluk vardır.

her ay bir önceki aya ait kdv 2 beyannamesinin bir örneğini size vermesi gerekiyor.

o getirmez ise siz talep edeceksiniz

iyi çalışmalar
 
Ynt: Özel güvenlik hizmeti kdv tevkifatı hakk.

biz ayda 500 müşteriye fatura kesiyoruz bunların çoğunuda muhasebe departmanı bile yok buların takibi hatta bizim istememiz halinde bile gönderilmesi imkansız bir olay.
 
Ynt: Özel Güvenlik Hizmeti Kdv Tevkifatı Hk.

01/05/2007 itibaren bütün özel güvenlik hizmetleri resmi ve özel ayrımı yapmadan 4/5 oranında tevkifata tabi tutulacaktır.

vergi dairesine bildirilip bildirilmediği konusunda sorumluluk vardır.
 
Üst