fonradar

Özel güvenlik zorunlumudur.?

İMREN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
28 Mar 2008
Mesajlar
322
Anonim ve limited şirketlerin bir çoğu illlerindeki bir özel güvenlik şirketi ile taşeron olarak fabrika güvenliğini sağlamaktadır..benim konumu oluşturan anonim şirkette sektörü gereği gece gündüz silahlı güvenlik ile korunmaktadır..Bu güvenlik elemanlarını şirket kendi bünyesine alarak kendi güvenlik elemanları olarak çalıştıramazmı.Taşeron olarak özel güvenlik şirketinin arada olması zorunlumudur.
 
Ynt: Özel güvenlik zorunlumudur

sayın İMREN,

kendi bünyenizde silahlı güvenlik çalıştırabilirsiniz.
taşeron çalıştırma zorunluluğu yok..
 
Ynt: Özel güvenlik zorunlumudur

peki bünyede çalıştırılacak silahlı güvenliğin sertifikalı ve silahlı güvenlik kartı olup olmaması konusu şirketi bağlarmı acaba..birde güvenlik elemanları mali sorumluluk sigortası adı altında özel bir sigortaya tabiler bu sigortayı kendi bağlı oldukları özel güvenlik firması karşılıyor.bünyeye alındığında firma bu sigortalarıda karşılamakla yükümlümü.yani kısaca bünyeye almak taşerondan daha avantajlımıdır bunu arıyorum.
 
Ynt: Özel güvenlik zorunlumudur

Üstad, Selamlar

Bunun için belli bir sayıda personel olma zorunluluğu var mı ?

Yani kendi güvenliğimizi saglamak için firma ile anlaşmadan kendi personelimizi istihdam etsek neler yapmamız gerekli ?

Bu personelin özellikleri ve başvurulacak yerler nerelerdir ?

Zamanınızı ayırdıgınız için Teşekkür ederim

Saygılarımla
 
Ynt: Özel güvenlik zorunlumudur

26 Haziran 2004 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 25504
ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİNE DAİR KANUN
Kanun No: 5188


Özel güvenlik izni

MADDE 3. ? Kişilerin silahlı personel tarafından korunması, kurum ve kuruluşlar bünyesinde özel güvenlik birimi kurulması veya güvenlik hizmetinin şirketlere gördürülmesi özel güvenlik komisyonunun kararı üzerine valinin iznine bağlıdır. Toplantı, konser, sahne gösterileri ve benzeri etkinliklerde; para veya değerli eşya nakli gibi geçici veya acil hallerde, komisyon kararı aranmaksızın, vali tarafından özel güvenlik izni verilebilir.

Kişi ve kuruluşların talebi üzerine, koruma ve güvenlik ihtiyacı dikkate alınarak, güvenlik hizmetinin istihdam edilecek personel eliyle sağlanmasına, kurum ve kuruluşlar bünyesinde özel güvenlik birimi kurulmasına ya da bu hizmetin güvenlik şirketlerine gördürülmesine izin verilir. Bir kuruluş bünyesinde özel güvenlik birimi kurulmuş olması, ihtiyaç duyulduğunda ayrıca güvenlik şirketlerine hizmet gördürülmesine mani değildir.







Kabul Tarihi: 10.06.2004
07 Ekim 2004 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 25606
İçişleri Bakanlığından :
Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik

Özel Güvenlik

Madde 7- Kanun kapsamında özel güvenlik, kişiler tarafından özel güvenlik görevlisi istihdam edilerek; kurum veya kuruluş bünyesinde özel güvenlik birimi kurularak veya özel güvenlik şirketlerinden hizmet satın alınmak suretiyle sağlanabilir. Özel güvenlik hizmetinin ne şekilde sağlanacağı kişi veya kuruluşlar tarafından belirlenir.
 
Üst