Özel SMMM

FeaR Of DaRKNeSS

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar özel smmm ruhsatı alanlar sermayenin ödendiğinin tespitine ait sermaye arttırım raporu düzenleyebiliyormu bilgisi olan varsa aydınlatabilirmi lütfen ?

Ynt: Özel SMMM

Sm iken özel smmm sınavı ile Smmm olan meslek mensupları da gayet tabi, sermayenin ödendiğinin tespitine ilişkin rapor düzenleyebilirler.

DİNLESOR ' Alıntı:
sınavları özel idi ama raporları özel olmayacak!!!!

maalesef haklısınız çok saçma birşey bu
geçen arkadaşla bunu tartışıyorduk o diyor düzenleyebiliyorlar ben diyorum düzenleyemezler
tabi ben haksız çıktım
özel smmm sınavı diyorlar ama oh ne ala raporda düzenleyebiliyorlar
tek kelimeyle saçmalık

hıghpower ' Alıntı:
Raporda düzenleyebilirler,bağımsız denetçi de olabilirler.Bi de üstüne bizler sıradan mali müşavir olacağız onların sıfatı da var ;özel mali müşavir.Aslında ruhsatlarına da yazsınlar bu sıfatı özel mali müşavir diye.

Bu madde uyarınca serbest muhasebeci mali müşavir unvanını almaya hak kazananların;
a) Yeminli mali müşavirlik sınavına katılabilmeleri için 9 uncu maddede belirtilen şartlara,
b) İlgili kanunları uyarınca bağımsız denetçi unvanıyla denetim yapabilmeleri için söz konusu mevzuatta belirtilen şartlara,
ilave olarak 5 inci maddenin (A) fıkrasının (a) bendinde belirtilen eğitim şartını taşımaları zorunludur.

vb.....

şu sıralar smmm sınav hakkının artırılacağı konuşuluyor. Bu gerçekleşir ise hak doldurduğundan 2 yıl bekleyip yeniden sınava girenlerde bu hak artırma çıktığında "hakkımızı yediler" diye feryat edecekler. Tıpkı isteğe bağlıların zorunlu olarak bağkur ibs yapılması gibi kanunlar bazen haksızlık gibi görünen düzenlemeler getirir ve iptal edilmedikçede geçerlidir. lütfen şu özel saplantısına son verin.

hıghpower ' Alıntı:
Raporda düzenleyebilirler,bağımsız denetçi de olabilirler.Bi de üstüne bizler sıradan mali müşavir olacağız onların sıfatı da var ;özel mali müşavir.Aslında ruhsatlarına da yazsınlar bu sıfatı özel mali müşavir diye.

sayın yüksekgüç,

siz, biz dediğiniz kimler? hepimiz ortak bir mesleği icra ediyoruz.. lütfen katagorize etmeyiniz..

"ultra, hiper , en bi bilen müşavir" diye ünvan verilecek olsa forumda ki genç meslektaşların hangisi başvurmaz?

Meslek sıfat mı? Yanılsama mı?

lisans eğitimi koşulunu sağlayamayanlar bağımsız denetçi olamaz.
Bu da 83 bin meslek mensubundan 23 bini sınavlara başvuramayacak demektir.
60 bin meslek mensubundan -spk lisansı olup muaf olanlar dahil-kaçı sınavlara başvuracak ocak ayında göreceğiz.