personel maaş programı

Özürlü Çalışan Hk.

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fb1907

Katkı Sunan Üye
Üyelik
9 Haz 2005
Mesajlar
429
İsyerimize ozurlu calisan alacagiz.Bu kisinin gerek basbakanliktan gerekse devlet hastenesinden ozurlu oldugunu gosterir evraklari mevcuttur.Bu kisinin ise girisini ssk ya bildirirken yapmamiz gereken herhangi bir farkli uygulama varmidir. Bu kisi icin odenecek ssk priminde herhangi bir indirim varmidir yoksa normal bir calisan gibimi prim odenecektir. Bu kisinin ucreti uzerinden odenecek vergide indirim yaptirabilmek icin neler yapmak gerekir.Bilgisi olan arkadaslarimin yardimlarini bekliyoruz.

İyi Calismalar...
 
Ynt: Özürlü Çalışan Hk.

Aynı konu bugünlerde benim de başımda.Bilgi toplama aşamasındayım.

İlk öğrendiğim Ssk dan; bu kişiyi işe sokarken sakatlık durumunu gösterir, hastane heyet kurulundan alınmış raporunun dilekçe ekinde sskya verilmesidir.İlk giriş ise işe giriş bildirgesi ile, tekrar ise dilekçe ekinde verilmesi gerekiyormuş.

Ayrıca tam bilmemekle birlikte; Bu kişilerden sakatlığın derecesine göre, vergi daha az oranlarda kesiliyor.
Ayrıca emeklilik konularında da kolaylıklar sağlanmasıdır.



Başka bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsalar bizimle seviniriz.
Uygulamada biraz karışık bir konu.



Teşekkürler.
Kolay gelsin.
 
Ynt: Özürlü Çalışan Hk.

vergi indirimi ile ilgiliyi basvuruyu vergi dairesine yapiyorsun bildigim kadariyla.Malulen emekli olmak icinde 1800 gun sarti olmasi lazim.İnsallah yanilmiyorumdur.Ama ssk primi normai isci gibimi odeniyor onu bilmiyorum.

İyi Calismalar...
 
Ynt: Özürlü Çalışan Hk.

bu kişinin özürlü raporu var ve işkura kayıtlı sanırım.
işe girişi yapılırken işe giriş bildirgesinde özürlü çalışan kısmı işaretlenecek.ssk hesaplaması açısından bir farklılık yok.
özürlü olduğu için sakatlık derecesine göre vergi indiriminden faydalanacak.bunun için ise firmamızda özürlü kadrosunda çalışmaktadır, vergi indiriminden yararlanması için gerekli yazının firmamıza verilmesi... diye bir dilekçe ile çalışan vergi dairesine başvuracak.vergi dairesinin yazıyı onaylayıp firmanıza göndermesi 2-3 ayı bulur.yazının size gelmesiyle yazıda belirtilen orana göre vergiden düşüp hesaplama yapabilirsiniz.
diye biliyorum.
 
Ynt: Özürlü Çalışan Hk.

Gerçektende tüm konular var.
Bütün günümüzü alır burayı incelemek walla :o

Teşekkürler.
 
Üst