fonradar

Özürlü işçi mecburen işkurdan mı talep edilmeli

Ertann

Tanınmış Üye
Üyelik
27 Kas 2010
Mesajlar
1,014
Konum
istanbul
İyi Çalışmalar
İşyerimizde işçi sayısı 50 üzerine çıktı ve artık inmeyecek bu sebeple özürlü işçi çalıştıracağız fakat bu özürlü işçileri illaki işkurdan mı talep etmemiz gerekli yoksa kendimiz bulduğumuz özürlü işçileride bu statüde çalıştırabilirmiyiz, ayrıca bu şekilde aldığımız işçilerin sigorta primleri için teşvik uygulanır mı özürlü çalıştırma teşviki
Saygılar
 
Ynt: Özürlü işçi mecburen işkurdan mı talep edilmeli

İşkur aracılığı ile işçi alımı yapmalısınız. Kendi bulduğunuz işçiyi işkura kayıt olmasını sağlayarak ve daha sonra işkurdan talep ederek çalıştırabilirsiniz.

Özürlü işçi için teşvik var.

Aynı il içinde 50 veya daha fazla işçi çalıştırılmasından dolayı yüzde 3 oranında kontenjan dahilinde çalıştırılması gereken her bir özürlü için prime esas kazanç alt sınır üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisselerinin tamamı, 50 veya daha fazla sigortalı çalıştırılan işverenlerin kontenjan fazlası olarak çalıştırdıkları özürlü sigortalılar ile yükümlü olmadıkları halde özürlü sigortalı çalıştıran işverenlerin çalıştırdıkları her bir özürlü sigortalı için prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisselerinin yüzde 50?si Hazinece karşılanır.
 
Ynt: Özürlü işçi mecburen işkurdan mı talep edilmeli

4857 / Madde 81'i de okumanız ve uygulamanız gerekir. Dikkat ediniz.
 
Ynt: Özürlü işçi mecburen işkurdan mı talep edilmeli

İşkur a dilekçe yazın özürlü personele ihtiacınız olduğu ve kriterlerinizi mutlaka yazın , özürlülük derecesini yazın , her önüne geleni göndermesinler diye. Onlar size yönlendireceklerdir.

Özürlü teşviğinden yararlanmak için ise ,

Özürlü personel işbaşı yaptıktan sonra şuna benzer bir dilekçe gönderin. Size özürlü personeliniz için bir evrak verecekler. Verecekleri evrakı yine bir dilekçe ile bağlı olduğunuz SGK ya göndereceksiniz ve bu işi her yıl başı yapıyorsunuz bunu sakın unutmayın yoksa teşviği iptal ediyorlar.


4857 Sayılı kanunun 30.maddesine göre sigorta primi işveren hissesi teşvikinden yararlanmak üzere , işyerimizde ..../..../.......... tarihinden itibaren çalışmakta olan ...................... T.C. kimlik numaralı ................................ için belge verilmesini arz ederiz.
 
Ynt: Özürlü işçi mecburen işkurdan mı talep edilmeli

unutmadan özürlü personel aldığınızda ve çıkış verdiğinizde dilekçe ile İşkur a bildiriyorsunuz.

Yukarıda belirttiğim dilekçe işe başladıklarını gösterdiği için yeterli olur. Ekine kimlik fotokopisi ve işe giriş bild. fotokopisi eklemeyi unutmayın.

Kolay gelsin...
 
Üst