fonradar

Özürlü Primlerinin Sigorta Tarfından Karşılanması

Üyelik
26 Şub 2008
Mesajlar
41
5763 sayılı kanun gereğince özürlü çalışanların prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisselerinin tamamı hazine tarafından karşılanacaktı. Benim öğrenmek istediğim sadece fiili olarak çalıştıkları süredemi bu karşılanıyor. Örneğin 10 gün normal çalışma 20 gün yıllık izin kullanan birinde uygulama nasıl olacak? 30 gün üzerinden mi yoksa sadece fiili oalrak çalıştığı 10 gün üzerinden mi hazine bu pirmi karşılıyor.
 
Ynt: Özürlü Primlerinin Sigorta Tarfından Karşılanması

Bu konuda bilgisi olan hiçbir arkadaş yokmu ben bunu araştırdım ama kesin bir yanıt alamadım bazıları sadece çalıştığı günün sigorta primlerini hazine karşılar bazıları ise yıllık izin kullansa dahi hepsi hazinece karşılanır diyorlar. Bu yüzden e-bilgirge yapamıyorum . Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Ynt: Özürlü Primlerinin Sigorta Tarfından Karşılanması

Merhaba Pers13

19/08/2008 tarihinde yayınlanan Özürlü istihdamı teşvik uygulamasına dair 2008\77 sayılı genelge ile yine 28/08/2008 tarihinde yayınlanan 18-29 yaş aralığı işçi çalıştırma teşvik uygulamasına dair 2008\78 sayılı genelgeyi kıyasladığımızda genç işçi teşviğinde fiilen çalışılan gün, teşvikten yararlanmak için bir gereklilik olarak karşımıza çıkarken , aynı fiili çalışma şartı 2008\77 genelgesinde özürlüler için yer almamakta...
Bu bakımdan özürlüler için fiilen çalışılan gün durumu gözardı etmeli ve izin ve istirahatli dahi olsa özürlüler için teşvik uygulamasından tam olarak yararlandırmalısınız.
 
Ynt: Özürlü Primlerinin Sigorta Tarfından Karşılanması

teşekkürler sayın veysel yaşar sigortayada sordum yüzde yüz şu doğrudur diyemediler ama bende sizin dediğiniz gibi yaptım.
 
Ynt: Özürlü Primlerinin Sigorta Tarfından Karşılanması

benim görüşümde aynıdır.
özürlülerde fiilen çalışılan gün ibaresi ilgili genelgede yer almadığından izinli oldğu günler önem arz etmemektedir.
 

Benzer konular

Üst