Karsanız kurumlarda bağışlarda göstermeniz lazım
28.Ağustos.2010 Cumartesi
Resmi Gazete
Bakanlar Kurulu Kararı
Karar sayısı:2010/813
Pakistanda meydana gelen sel afetinden zarar gören afetzedeler için yardım kampanyası düzenlenmesi ve kampanyanın ulusal koordinasyonu yapmak üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görevlendirilmesi; Bakanlar Kurulunca 25/08/2010 tarihinde kararlaştırılmıştır.
Sonuç olarak; 28 Ağustos 2010 tarih ve 2010/813 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile - Pakistanda meydana gelen sel afetinden zarar gören afetzedeler için yardım kampanyası düzenlenmesi ve kampanyanın ulusal koordinasyonunu yapmak üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının görevlendirilmesi, 25.08.2010 tarihinde kararlaştırılmıştır.
5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Diğer İndirimler başlıklı 10.Maddesinin e bendinde ?Bakanlar Kurulu tarafından yardım kararı alınan doğal afetler dolayısıyla Başbakanlık aracılığı ile makbuz karşılığı yapılan ayni ve nakdi bağışların tamamı? bağış olarak kurum kazancından düşülecektir.
Burada dikkat edilmesi gerekenler:
1) Bağışlar makbuz karşılığında yapılacaktır.
2) Kurum kazancı kadar bağış kazançtan indirilebilecektir. Kazancı aşan bağış sebebiyle zarar beyan edilemeyecektir.
3) Bağışlar önce gelir tablosunda giderler içinde gösterilecek daha sonra tamamı beyannamede KKEG olarak kazanca ilave edilecek ve kazanç kadar bağış indirim olarak beyannamede düşülecektir.