"Pardus" Dünyaya Açılıyor

  • Konbuyu başlatan nane
  • Başlangıç tarihi
N

nane

Ziyaretçi
26.11.2008 AA

TÜBİTAK, ulusal işletim sistemi Pardus projesi kapsamında, küresel ölçekte rekabetçi ürünlerin geliştirilmesi ve pazarlanması için atağa geçti.

TÜBİTAK ilk olarak Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesinde yarın saat 13.00'de özgür yazılım pazarlamasında ünlü danışman Sandro Groganz'ı ağırlayacak.

2003 yılında TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Enstitüsü (UEKAE) bünyesinde başlatılan Pardus işletim sistemi kapsamında yayınlanan ''Pardus 2007'' ve bu yıl ortasında yayımlanan ''Pardus 2008'' sürümleri yurt dışında olumlu eleştiriler ve değerlendirmeler alıyor.

UEKAE, teknik açıdan ve kullanıcı yüzünde en popüler ve en yaygın Linux dağıtımları ile aynı kefeye konan Pardus Projesi kapsamında, Türkiye sınırlarını aşarak küresel ölçekte rekabetçi ürünler geliştirmeyi ve bunları doğru şekilde pazarlamayı hedefliyor.

TÜBİTAK UEKAE, bu amaca ulaşmak için IBM-Bilgi İleri Araştırmalar Merkezi işbirliği ile özgür yazılım pazarlama seminerleri düzenleme kararı aldı.

İlk seminerde özgür yazılımın dünya çapında pazarlanmasında uzman InitMarketing firması kurucusu ve danışmanı Sandro Groganz, ''Özgür Yazılım Pazarlamaya Gereksinim Duyar mı?'' sorusunu yanıtlayacak ve pazarlamanın neden ve nasıl yapılması gerektiğini anlatacak.
 
Ynt: "Pardus" dünyaya açılıyor

Lucanın en büyük eksiği pardusla çalışmaması, open office de desteklenmiyor.
 
Üst