Pay Defteri Hk.

gokhan_tuana

Katkı Sunan Üye
Üyelik
22 Eki 2013
Mesajlar
102
Konum
bursa
Arkadaşlar %100 hissesi olan bay X 2.000 adet 100.000 tl lik hissesini BAY Y YE devir ediyor.

tüm işlemleri hallettim lakin pay defterinde kaldım.ORTAKLIKTAN ÇIKAN VE GİREN DEN 1 ER ADET SURET İSTİYOR NOTER.LÜTFEN BANA BİR ÖRNEK YAZABİLİRMİSİNİZ.
PAY DEFTERİNE HENÜZ HİÇBİR KAYIT YAPILMADIĞINI DÜŞÜNEREK.ÖNE ORTAK X İÇİN 2.000 ADET 100.000 TL DİYİP İMZA ATTIRACAĞIM NOT MU DÜŞECEĞİM 31.03.2015 TE GENEL KURUL KARARI İLE ORTAKLIKTAN AYRILDI DİYE SONRA DİĞER SAYFAYA GEÇİP YENİ ORTA Y İÇİN 2.000 ADET 100.000 TL SERMAYE DİYİP İMZALATIP ŞU TARİHTEKİ GENEL KURUL KARARI İLE HİSSENİN ON DURUMU DİYE

ACİL YARDIM EDERSENİZ ÇOK MUTLU OLURUM
 
Öncelikle yazılarınızı küçük harf ile yazınız lütfen, konuyu düzeltiniz, aksi takdirde silinecek.

Sorunuza gelince, şirketin kuruluş tarihi veya X ortağının %100 hisseye sahip olduğu tarih itibari ile X ortağına bir sayfa açıyorsunuz, edinip tarihini, adedini, toplam tutarını vs. yazın. Sonra hisse devir tarihinde alt satıra geçerek yeni bir kayıt yapın ve aynı adet hisse sayısını tutarını vs. yazın ve bir çizgi çekip altını sıfırlayın.
Sonra yeni Y ortağına da bir sayfa açın ve buraya da X'den aldığı adet ve tutarları yazın. Tüm satırların karşısında bir imza sütunu olacaktır, oraları da ortaklar tarafından imzalanması gerekiyor.
Pay defterlerin matbu formları farklı olmak ile birlikte uygulanması gereken yöntem budur.
 
Üst