PDF Dosyalarını Hızlı Açma

Üyelik
29 Tem 2005
Mesajlar
20
Konum
ankara
Arkadaşlar biliyorsunuz internetten verdiğimiz beyannameler ve tahakkuk fişleri ADOBE READER'dan açmak oldukça zahmetli ve uzun açılması dolayısıyla bir işkenceye dönüşüyor. PC NET dergisinin Ağustos sayınında Dergi bölümünde "en iyi on yazılım" kısmında Foxit PDF Reader'ın exe.'si ile PDF'ler ışık hızıyla açılıyor. Çok az yer kaplıyor olması ve belleği yetersiz bilgisaralarada da çok işe yaraması hoş.. (Trabzon-Akçaabat'tan bir meslektaşımda aşağıdaki adresten indirebileceğimizi hatırlattı.)
http://www.download.gen.tr/test/program.php?prid=41
Tavsiye ederim.
 
sayın altaş:
bu mesajınız -tabir'i caiz ise- ilaç gibi geldi.beyannamleri yapıyorum ama taah.fişi çıkartmak ve yazdırmak için 10 dakıka beklıyorum. bilgisayarcımı çağırdım bi sorun mu var diye.hayır herşey normal dedi. ama bu arada benım sinir katsayılarım son noktasında artık. mesajınızı gördüm ve çok sevindim. şimdi sorun çözüldü. tekrar teşekkur ederım.

İYİ ÇALIŞMALAR
 
PDF dosyası açma konumuzla alakalı olarak aşağıya başka bir forumdan kopyaladığım yazıyı kendisinin izniyle aynen aktarıyorum;

"Bilindiği gibi Maliye e-beyanları ve tahakkukları ile SSK hizmet listesi PDF (portable document format) formatlarında sundu. PDF ünlü Adobe Acrobat Reader programının kendi bulduğu dosya formatıdır. Ne yazık ki Adobe profesyonel bir program olduğu için ve harddiskte 170 MB yer kapladığından sadece okumak ve yazdırmak için PDF dosyası açaçak olanlar için, çok yavaş açılarak insanı çileden çıkarmaktadır.

Foxit PDF Okuyucu ise hardiskte 3 MB yer kapladığından bilgisayar belleklerinde de çok az yer kaplayarak PDF dosyalarının çok hızlı açılmasını sağlamaktadır.

Programı üreticinin aşağıdaki adresi olan web sitesinden yükleyebilirsiniz. Ayrıca Foxit kurulum gerektirmeyen bir program. Zip formatında sıkıştırılmış dosyayı açtığınızda hemen kullanabilirsiniz.

Program şuan için BETA testinde olduğundan yeni sürümlerini aşağıdaki bağlantıdan takıp etmek gerekir.

Adobe Reader yüklü olan bilgisayarlarda, normalde PDF dosyaları üzerinde kırmızı PDF yazısı olan bir simge bulunmaktadır. Bu durumda varsayılan PDF okuyucu Adobe olduğu için PDF dosyalarına çift tıkladığımızda Adobe açılır. Foxit PDF okuyucuyu varsayılan PDF tarayıcı yapmak için. Herhangi bir PDF dosyasının üzerine gelip farenin sağ tuşuna basarız. Açılan seçeneklerden "Birlikte Aç" seçeneğini oradan "Program Seç" i seçtiğimizde karşımıza programlar listesi çıkar. Oradan yeşil renkte olan "Foxit reader" i tek tıkla seçip. Aşağıda bulunan "Bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili programı kullan" kutuçuğunu işaretleyip "TAMAM" ı seçtiğimizde. Artık varsayılan PDF okuyucumuz Foxit olmuştur. Bilgisayarımızda bulunan PDF dosyalarımızın simgeleride, üzerinde Yeşil rekler olan PDF yazılı simge durumuna gelmiştir. Şimdi PDF dosyalarını çift tıkladığımızda Foxit açılır. Tekrar Adobe Reader e dönmek için aynı işlemleri yapmak gerekir."
Meslekdaşıma duyarlılığından ötürü tekrar burda teşekkür ederek bende bana göre PDF dosyalarını şu şekilde açıyorum; Maliyenin internet sitesinden verdiğimiz beyanname ve tahakkuk fişlerini bilgisayara yeni bir klasör halinde klasörün içine teker teker kaydediyorum. FoxitReader PDF'yi çalıştırıp(Yani çift tıklayarak) OPEN kutucuğunu bulup( sol başta yukarıda file'ın altında dosya şenlinde) beyanname ve tahhakuk fişlerinin bulunduğu klasörü AÇ yapıyorum. Klasörün içindeki PDF dosyaları hızlı bir biçimde açarak yazıcıdan yazdırma işlemini gerçekleştiriyorum.
İyi çalışmalar.
 

Benzer konular

Üst