Perakende Satış Fişinde Kdv Ayırma

batlı

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 Kas 2008
Mesajlar
557
Konum
ANTALYA
arkadaşlar. Bazı perkende satış fişleri geliyor elime. yemek bedeli açıklamalı. Türkiye esnaf ve sanatkarları konfedarasyonu tarafından basılan. bu fişleri düzenleyen basit usulde vergi mükellefi midir? dolayısıyle yazan yemek bedeline iç yüzde yöntemi ile kdv ayırmamalıyız. doğru mu düşünüyorum..
 
Ynt: perakende satış fişinde kdv ayırma

Üzerinde kdv ayrıca gösterilmeyen veya "kdv dahil" gibi bir ibare olmayan belgelerdeki kdv kdv kanunda belirtilen şartlara uygun ise iç yüzde uygulanır. Her ft veya belgedeki kdv iç yüzde ile kendiniz ayrıştıramazsınız.
 
Ynt: perakende satış fişinde kdv ayırma

anladığım kadarıyle bu belge basit usulde bir mükellef tarafından düzenlenmiş. p.satış fişinin altındaki matbu şerh onu işaret ediyor
 
Ynt: perakende satış fişinde kdv ayırma

Basit usul mükellefe ait olması yukarıda yazdığım şartlara göre belirlenir. KDV mükellefi olmayı tercih etmiş bir basit usul mük. belgesindeki kdv'de ind. konusu yapılabilir.
 
Ynt: Perakende Satış Fişinde Kdv Ayırma

kdv vergi mükellefiyetini tercih eden bir basit usulde mükelelf olabilir mi? benim bildiğim tüm basit usulde mükellefler kdvden muaftır. elimdeki perakende satış fişi de bir basit usulde mükelleften alındığı anlaşılıyor. fişin altındaki şerhten anlaşılan. bu nedenle de kdv yi indirim konusu yapmıyorum
 
Ynt: Perakende Satış Fişinde Kdv Ayırma

batlı ' Alıntı:
kdv vergi mükellefiyetini tercih eden bir basit usulde mükelelf olabilir mi? ...
Canı öyle ister veya yanlışlıklada olsa "dahil" yazar ise olur.
 

Benzer konular

Üst