Perakende Satış Fişinde Kdv?

Üyelik
6 Eyl 2005
Mesajlar
52
Perakende Satış Fişinde KDV var mıdır?
İçeriği yemek bedeldir?
 
Peki Basit usule tabi olup olmadığını belgeden nasıl anlayabiliriz ki?

Gelir vergisi mükellefi PSF düzenler mi? Yazar kasa fişi değil bu taksi fişi gibi bir fiş?
Bundan KDV ayrılıp ayrılmayacağının kolayı nedir acaba??
 
kdv ayrıca gösterilmedi ise veya kdv hanesinde "dahil" ibaresi yoksa kdv yoktur.
not: basit usül olması kdv olmadığını göstermez. basit usul çalışan kdv mükellefiyeti açtırıp beyan edebilir.
 
Sizlerde muhakkak biliyor ve karşılaşıyorsunuzdur,
piyasada bu tür belge düzenleyen kişiler konuya yeterince hakim olmadıklarından buna dikkat etmemektedir. Belgede KDV yazan kısmın yanına hiçbirşey yazılmamakta veya dahil yazılıp geçilmektedır. Bunlarla o kadar sık karşılaşmaktayız ki orda bişey yazılmamış olmasına ne kadar itibar edilebilir bilmiyorum..
 
basit usul çalışan kdv hanesine "dahil" ibaresi yazdı ise kdv mükellefiyeti tesis ettirip beyan vermek zorunda.
 
zirve' Alıntı:
Perakende Satış Fişinde KDV var mıdır?
İçeriği yemek bedeldir?
Kıymetli Meslektaşım;
Vergi Mükellefleri tarafından düzenlenen Peratende satış fişlerinde KDV vardır. Satıcı düzenlemiş olduğu bu P.Satış fişindeki KDV yi eğer beylgeyi KDV dahil olarak düzenlemiş ise iç yüzde ile kdv sini hesaplayıp beyan etmek zorundadır.( Burda Satıcı Vergi Mükellefinin Basit usulde veya Gerçek usulda vergi mükellefi olmasının bir önemi yoktur. Çünkü Basit Usuldeki Vergi Mükellefleri de yersiz olarak tahsil etmiş oldukları vergiyi beyan ederek ödemek zorundadır. (KDV Kan. Mad 8/ 2)
Bu durum Mal ve Hizmet satın alan mükellef açısından önem arz etmektedir.
Mükellefler ticari faaliyetlerine ilişkin olarak işyerinde kullanılmak ve tüketilmek üzere satın aldıkları ve bedeli Fatura düzenlenmesini gerektirmeyen haddin altındaki giderlerini Perakende satış fişi ile belgeleme hakkına sahiptirler ( V.U.K. 204 N.lu Tebliğ)
Ancak GİDER BELGESİ OLARAK KABUL EDİLEN PERAKENDE SATIŞ FİŞLERİNDE AYRICA GÖSTERİLEN KATMA DEĞER VERGİSİ İNDİRİM KONUSU YAPILACAKTIR Dolayısıyla Eğer Perakende satış fişi KDV dahil olarak düzenlenmiş ise Bu Katma Değer vergisi indirim konusu edilmeyecektir. Bu durumda Gider KDV dahil tutarı üzerinden defterlere kaydedilecektir. ( KDV Kan. Mad 34 ve 206 No.lu Tebliğ)
Onrun için Vergi Mükellefleri Perakende satış fişini gider belgesi olarak kullanacaklar ise satıcılara satış fişinde ayrıca göstermelerini talep etmeleri gerekmektedir.

İyi Çalışmalar dilerim.
Saygılarımla.............
 

Benzer konular

Üst