Periyodik Ağır İşler de Çalışabilir Raporu Zorunluluğu

NİSANK

Katkı Sunan Üye
Üyelik
22 Haz 2009
Mesajlar
285
Konum
İzmir
merhaba,

tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde çalışanların periyodik ağır işlerde çalışabilir raporu alma zorunluluğu var mı?
teşekkürler
 
Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıf da yer alan işyerlerinde,işcinin yapacağı işe uygun rapor işci o işe başlamadan alınmalı ve mesleki eğtim verilmeli.
 
Geniş bilgi için;
-6331/M.15
-Bu Kanunun yasal dayanak yapıldığı "işyeri hek.ve diğer sağlık pers.g.y.s. ve eğit.hk.Yönetmeliğin 9 cu maddesini
okuyunuz.
 
Bir sorum var,
50'nin altında ve az tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler işe giriş muayene raporlarını nereden alacaklar?
Aile hekimleri mi, toplum sağlık merkezleri mi, OSGB'ler mi?
 
Şu anki kanuni düzenleme değişmez ise aile hekimi veya OSGB istediğine giderek alabilir.
 
Aile hekimler ve toplum sağlığı merkezleri bahaneler ile rapor vermekten imtina ediyorlar.
OSGB'ler de artık bizim verme yetkimiz kalmadı diyorlar. Ancak sözleşme yaparak ve İSG katipten bildirim yaparak rapor yazabiliriz diyorlar. (Yani işyeri hekimi atamak istiyorlar.)
 
Biraz araştırdım 10 dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli işyerleri için aile hekimlerinden alınabilir deniliyor ama dediğiniz gibi işyeri az tehlikeli sınıfda olup 50 nin altında çalışanı olan işyerine ilk defa işe alınacak kimse/işciye sözkonusu raporu(kamu hastaneleri dışında)kimin/hangi kurumun vereceği noktasında netlik göremedim/bulamadım,
düşüncem;
kamu hastanesi işe girecek kimse/işci ye bu miktar(tehlikeli veya çok tehlikeli olsa anlarım ama az tehlikeli iş yönünden çok para)maliyet getiriyorsa,osgb den ziyade, 50 den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için aile hekimlerinin bu raporu vermekten kaçınmalarının tek sebebi yasal açıdan bu zorunluluğun bulunmaması(ve keyfilik!..) olabilir ama benim aile hekimimin, bana az tehlikeli iş için bu raporu vermesinden daha doğal çözüm yolu göremiyorum.
 

Benzer konular

Üst