Personel Alım Teşvik İle İlgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 3HALİL8
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
3 yıldır işletme defteri olarak faaliyet gösteren firmamızda daha önce hiç çalışan olmamıştır personel alımı yapılacaktır yani ilk defa sgk dosyası açılacak. O yüzden dolayı geçmişe dönük ortalamamız 0 dır. Örneğin 17103 nolu teşvikten personel alabilirmiyiz.? Tşkler

Bende bugün ilk kez tescil doyası açtrıdım. 1 Ekim 2020 tarih itibari ile sgk girişi olacaktır. Fakat bunun ile ilgili SGK Teşvik sorgulama ekranından
17103/4447 sayılı kanun kapsamında,
01.10.2020 tarihi ve sonrasında 5510 sayılı kanun kapsamına alınan işyerleri için teşvikten faydalanılamaz. denilmekte.
Sebebi ne olabilir.
İlk tescil olması sebebi ve kanun kapsamına giriş tarihinin Ekim ayı olması ve bu sebepten teşvik süresinin 3 ay sonra yani Ocak-2021 denk gelmesi sebebi ile mi bu uyarıyı aldım.?

Bence uzatma yerine yeni bir teşvik paketi açıklayıp o şekilde ilerletebilirler. 687/1687 sy kanun teşvik süresi bitince 17103/27103'ü getirmişlerdi ve 687/1687 den yararlanma süresi olanlar 17103/27103'e aktarılmamıştı.

4447 sayılı Kanunun Geçici-19 ve Geçici 21.Maddesindeki 7103 Kanun Numaralı Prim Teşviki ile Gelir ve Damga Vergisi Stopajı Desteğinin 31/12/2020’de bitecek olan uygulama süreleri 31/12/2022 tarihine kadar uzatılmıştır.

İşyeri tescil Ekim-2020 olması sebebi ile
Bu karar ile Ocak-2021 bordrosunda bu kanun maddesine göre teşvikden faydalanabilirim değilmi?

4447 sayılı Kanunun Geçici-19 ve Geçici 21.Maddesindeki 7103 Kanun Numaralı Prim Teşviki ile Gelir ve Damga Vergisi Stopajı Desteğinin 31/12/2020’de bitecek olan uygulama süreleri 31/12/2022 tarihine kadar uzatılmıştır.

İşyeri tescil Ekim-2020 olması sebebi ile
Bu karar ile Ocak-2021 bordrosunda bu kanun maddesine göre teşvikden faydalanabilirim değilmi?
sgk sistemi güncellemesi gerek. bir genelge dahi yayınlanmadı

7252'ler de aynı şekilde,biz mi uzatacağız,sistem otomatik mi yapacak,hiç belli değil.Sisteme girince hiçbirşey yapamıyorsunuz.En azından ben yapamadım.Kanun koymak ne kadar kolay,ama gelde uygula bakalım :) Herşey mikrofon başında söylendiği gibi kolay olsa :)

Merhaba kolay gelsin herkese,

Bu konu hakkında ben de bir şey sormak istiyorum. Yeni tescil edilecek olan dosyada başlatılacak olan sigortalı ilk 3 ay teşvikten yararlanamıyor, peki 3 aylık süreden sonra aynı sigortalı için 17103 den yararlandırabilir miyiz? Yoksa 3 aydan sonraki ilave istihdam edilen sigortalılar için mi yararlandırabiliyoruz.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Merhaba kolay gelsin herkese,

Bu konu hakkında ben de bir şey sormak istiyorum. Yeni tescil edilecek olan dosyada başlatılacak olan sigortalı ilk 3 ay teşvikten yararlanamıyor, peki 3 aylık süreden sonra aynı sigortalı için 17103 den yararlandırabilir miyiz? Yoksa 3 aydan sonraki ilave istihdam edilen sigortalılar için mi yararlandırabiliyoruz.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Aynı sigortalı ortalama "0" sıfır olduğu için 3. Aydan sonra yararlanır sonra girecek sigortalılar ortalamanin ustunde oldukların anda yararlanır