Personel Gideri

Osman Evren

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 Nis 2009
Mesajlar
158
Değerli Büyüklerim


Personel giderinin neye göre 770 veya 740 a alıyorsunuz . Örnek olarak Bir firmada satış yapan personelin gideri hizmet üretim maliyetimidir? Yoksa Genel yönetim gideri midir?

Teşekkür ederim
 
Ynt: Personel Gideri

Firmanın faaliyet konusu ve çalışanın çalıştığı bölüme göre ilgili hesaba kayıt yapılır.
 
Ynt: Personel Gideri

Sayın Büyüğüm

Personel Hem ofisin idare ve sevkinden sorumlu hemde satış yapıyor bunu bir dağıtım anahtarı ile mi ayırmam gerekli 740 ve 770 hesap arasında ?

Teşekkür ederim
 
Ynt: Personel Gideri

760 da kayıtlayabileceğiniz gibi 770 in altında alt hesapla ayrıca pazarlama işi de yaptığını belli edecek şekilde de kayıt yapabilirsiniz. Bu işletmenin raporlardan beklentisi ile ilgilidir. Çok somut kararlar değildir. İşletmeden işletmeye değişiklik gösterebilir. Eğer İdari bölümde pazarlamaya da bakan çalışandan başka bir işçi yok ise 770 altında kayıtlanması daha mantıklı sayılabilir. Tek kişi için 770 ve 760 arası dağıtım yapılması bana pek mantıklı gelmiyor.
 
Ynt: Personel Gideri

Değerli büyüğüm cevabınız için Teşekkür ederim

Eğer burda 20 kişi çalışşa ve 10 kişisi pazarlama olsa ve bu birim için karlılık maliyet analizi yapmak gerekli olsa ayırmak daha mantıklı olur diyorsunuz.

Ben hesap planının kullanma açısından bir hata yapıyor muyum diye merak etmiştim

Teşekkür ederim

Saygılarımla
 
Ynt: Personel Gideri

Merhabalar bende bir konuda bilginizi rica ediyorum bordro tahakkukunun muhasebe kaydını yaparken 335 personele borçları her işçi için ayrı ayrı hes. kodu açmalımıyım bu konuda yardımınızı bekliyorum
 
Ynt: Personel Gideri

Size kalmış. Ne görmek istiyorsanız o şekilde kayıt yapın.
 
Üst