Personel Nakli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asuri33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asuri33

Katkı Sunan Üye
Merhaba

Arkadaşlar 01-08-2015 tarihinde merkez sgk işyeri numaramıza işe girişini yaptığımız 5 personelimizi 01.09.2015 tarihinde faaliyetine başladığımız proje satış ofisimize nakillerini yaptık.Satış ofisi ile ilgili 01.09.2015 tarihi için işyeri bildirgesi verilip işyeri numarası alındı.

Şöyle yapmayı düşünüyorum

31.08.2015 tarihinde bu personellerin 16 (nakil) çıkış kodu ile merkez işyerimizden işten çıkış bildirgesi ile çıkışını yapıp,

01.09.20015 tarihine ise “İstisna Durum Bildirim Tablosu”nda “Naklen ve hizmet akdi ilişkisi sona ermeden aynı işverenin Kurumun aynı ya da başka sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezince (SGİM/SGM) tescil edilmiş diğer işyerinde çalışan sigortalı” alanını işaretleyerek işe girişi bildirgesi ile işe girişini(nakli) yapmak istiyorum.Bu işlemi geriye dönük yani işyeri bildirgesinde bildirdiğim 01.09.2015 tarihine 1 ay içinde yapacağım

Yukarıdaki işlemin uygunluğu hakkında görüşlerinizi rica ediyorum.

31 tarihli çıkışını verdiğiniz ve 1 eylül tarihine girişi yapmayı düşündüğünüz ama yasal süresi var diye 1 ay içinde yapmaya karar verdiğiniz süreden önce
bu çalışanların başına Allah korusun bir iş gelecek olsa, sigortasız gözükmeyecekler mi?

Merhaba,

şubeleri olan şirkete 12.10.2016 da yeni şube açılışı için sgk dosya açılışı yaptım. burada çalışacak personeller başka şubeden nakil olacaklar.(aynı firmanın şubesi). ancak ben ilgili tarihe çıkış işlemini atladım. ve 25.11.2016 olarak çıkış yaptım. burdaki tek durum 2 yerdende prim ödemek mi. yoksa başka bir durum yada düzeltmesi var mı acaba?