Personel Sgk Nakil

ELENOR

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Kas 2011
Mesajlar
230
Konum
İSTANBUL
Merhabalar,
İnşaat yapılan Şubenin faaliyetine ara verildiğinden, orada çalışan personeli Aynı işverenin merkezinde çalıştırmak istiyoruz.Personel giriş-çıkışı (nakil) yapmak istiyoruz. Sgk açısından neler yapmamız gerekir güncel olarak (işe giriş bildirgesi-işten ayrılma bildirgesi-Şube için işçi çalıştırmaya ara verme)
iyi çalışmalar...
 
Personellerin çıkışını yaparken işten çıkış nedenine "Sözleşme sona ermeden sigortalının aynı işverene ait diğer işyerine nakli" seçeneğini seçmeniz ve aynı şekilde işe giriş bildirgesinin de alt kısmında nakil olduğunu belirten kutucuğu işaretlemeniz gerekir. Ayrıca bağlı olduğunuz SGK müdürlüğüne de bir dilekçe ile işçi çalıştırmaya ara verdiğinizi bildirmeniz gerekir. Kurum 2 yıl dosyanızı bekletir ve bildiğim kadarı ile 2 yıl sonra hiç işlem olmazsa dosyanızı kapatır.
 
SGK müdürlüğüne de bir dilekçe ile işçi çalıştırmaya ara verdiğinizi bildirmeniz gerekir.( size kalmış )


 
Sayın Elenor,

bu işlemleri yaparken işkur'a bildirim yapmanız gerekiyor ve en can alıcı nokta işçileri merkez'de çalıştırmak istiyorsanız işçi/lerin çalışma koşullarında esaslı bir değişiklik yapacaksanız işçiye yazılı bildirim yapmanız gerekmektedir.Çalışma koşıllarında esaslı değişiklik iş sözleşmesininde değişmesi anlamına gelir.İşçi altıişgünü içerisinde değişikliği kabul eder ise işçiyi bağlar ve yeni koşullarla devam eder.Bu süre içerisinde işçi değişiklik önerisini kabul etmez ise sözleşme eski şartlara göre devam eder yada işveren değişilik nedenini yazılı olarak açıklar ve bildirim süresine göre uyarak iş sözleşmesi fesh edilir.Fakat işçinin 4857 sayılı iş kanunu 17.ve 21. madde hükümlerine göre dava açma hakkı vardır.


Not: SGK işlemleri ile ilgili konuları lütfen kendi mevzuat sayfasında açınız teşekkür ederim.

İyi Günler.
 
Nakil yaparken arada 1 gün dahi gün kaybı olmadan yapmalısınız. Değilse nekil olarak kabul edilmeyebilir.
İşçi çalıştırmadı yazısını e-bildirge üzerinden yapmanız yeterlidir.
 
işe giriş bildirgesinin alt kısmında nakil olduğunu belirten kutucuğu işaretleyerek, işe giriş bildirgesini onayladım. Fakat çıktısnı alınca Nakille ilgili bir bilgi yazmıyor, herhangibir sıkıntı olur mu?
 
fabrikamızda işçi çalıştırmaya ara vereceğiz bu durumda sgk dosyasının da kaptılmasını istemiyoruz bu koşullarda ara verme dikelesi mi yazacağız dilekçe öreneği nasıl olacak;
e bildirge üzerinden işçi çalıştırmaya ara verme nasıl yapılır
 
Üst