Personel Tutukluluk Hali

işçi tutuklandığında hemen 26 koduyla çıkışmı yapıyorusnuz ? ben konuyla alakalı süreci merak ettim tutanak tutulıyormu ? veya tutukluluk süresi ihbar süresini geçiyorsa bir uygulama yapılacakmıdır ?
 
süreç söyle;
25. maddesinde işverenin haklı nedenle derhal fesih hakkına ilişkin hükümler düzenlenmiştir.

Söz konusu maddenin II. “Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri” hükümlerinden (f) fıkrasında; “İşçinin, işyerinde, yedi günden fazla hapisle cezalandırılan ve cezası ertelenmeyen bir suç işlemesi.” ve (g) fıkrasında; “İşçinin, işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki işgünü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.” hükümleri öngörülmüştür. Yine, aynı maddenin IV. bendinde; “İşçinin gözaltına alınması veya tutuklanması halinde devamsızlığının 17. maddedeki bildirim süresini aşması.” hükmü öngörülmüştür. Aynı maddenin son fıkrasında ise, “İşçi feshin yukarıdaki bentlerde öngörülen sebeplere uygun olmadığı iddiası ile 18, 20 ve 21. madde hükümleri çerçevesinde yargı yoluna başvurabilir.” hükmü öngörülmüştür.
 
personeli tutuklu olduğundan 7 günü geçtiğinden işveren fesih etti çıkış yaptı bunu nasıl ispalıyacak tutuklu oldugundan haklı fesih gerçekleştirdiğini
 
hiç böle bişi başıma gelmedi ancak
çalışanı göz altına alan kolluk kuvvetlerinden (polis veya jandarma) bunun la alakalı bir tutanak alabilirseiniz veya zabıt tutturabilirsiniz.
polis bize niye tutanak tutsun derseniz eğer tutması veya bu konuda size yardımcı olması lazım böle durumlar için işverenler polise veya jandarmaya
sene başında çalışan listesi verir ve her işe giriş ve çıkışta kolluk kuvvetleri bilgilendirilir (form doldurmak suretiyle).
yani iş yerleri ile kolluk kuvvetleri arasında bu sebeple bir ortak bağ vardır.talepte bulunabilirsiniz.
 
Gözaltı veya tututkluluk halinde , M.25/IV de göre yapılması gerekenler belli.
İşcinin tutuklandığı/tutuklanmış olduğuna dair belgeyi işveren,ilgili Cumhuriyet savcılığı veya mahkemesinden talep edebilir düşüncesindeyim.
 
Üst