fonradar

Personelci muhtasar

Üyelik
28 Mar 2011
Mesajlar
44
mart ayının maaşları bankadan ödendi benden muhtasar için ön hazırlık ve bilgi istiyor mali müşavirimiz şimdi ben muhtasar için sgk emekli ve normal çalışanların tahhuklarını çıkartıp ondan faydalanabilirmiyim müdürüme tam olarak vereceğim rakamlar hangileridir.logo tiger 2 kullanıyoruz hangi bilgilere ulaşmam lazımibenden tam olarak istenen nedir?
 
Ynt: Personelci muhtasar

Bodroların çıktısını alın,serbest meslek makbuzu varsa (360 hesaba bakın)onları ekleyin,Kira var ise yine 360 hesaba bakıp bu bilgileri verin.
 
Ynt: Personelci muhtasar

muhtasara hazırlarken eski muavinlere baktım ama pek anlamadım 335-360-361-770 tahakkuk kayıtlarının hepsi ara sıra eksiye geçmiş artıya geçmiş hep bakiye veriyor bir de 770 maaş tahakkukları borçlanırken borçlu kısma hem brüt ücret girilmiş hem de net ele geçen girilmiş banakadan yaptığımız ödemeleri tahakkuktan düşerken hem brüt hem net mi girilecek hesaplarda bakiye göünmesi normal mi?
 
Ynt: Personelci muhtasar

Mizanda 770 hs borç bakiye vermesi normal. 335,360,361 nolu hesaplar ay sonu tahakkuk yapıldığında bir sonraki ayın ödeme gününe kadar alacak bakiye vermesi gerekir. Ödeme yapıldığında 360,361 borçlanarak sıfırlanır 335 nolu hesapta bankadan ödendiğinde 102 hesaba alacak verilerek kapatılır. Eğer ödeme yapılamazsa bu hesaplar alacak bakiye vermeye devam eder..

770 nolu hesaba brüt ücret ssk işveren ve işveren işsizlik hs. girer. Net ücret 335 hesaba alacak verilerek kullanılır ödeme yapıldığında ise 102 hs. alacaklandırılır ve 335 hs borçlandırılarak 335 hs. kapatılır.

Bu arada muhtasar beyannamede agi tutarı ve asgari ücretli ve diğer ücretli sayıları da gereklidir.

Kolay gelsin...
 
Üst