Personelin ve Ortakların Sağlık Giderleri

sizce şirket ortakları ve personelin özel sağlık kurumlarındaki harcamaları gider olarak yazılabilme

  • a)- evet

    Kullanılan: 0 0.0%
  • b)- hayır

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    0
Üyelik
17 Haz 2005
Mesajlar
29
cümleten merhaba,
şirket ortakları ve personelin özel sağlık kurumlarındaki sağlık harcamalarını gider olarak yazabiliyormuyuz,konu ile ilgili tebliğ vb. hakkında bilgisi olan varsa şimdiden ilgisine teşekkür ederim.
 
Merhaba,
Sayın "efelis" öncelikle konunun KDV ile ilgisini çözemediğim için Gelir Vergisi Kanunu kategorisine taşıdım.


efelis' Alıntı:
cümleten merhaba,
şirket ortakları ve personelin özel sağlık kurumlarındaki sağlık harcamalarını gider olarak yazabiliyormuyuz,konu ile ilgili tebliğ vb. hakkında bilgisi olan varsa şimdiden ilgisine teşekkür ederim.

Gelir Vergisi Kanununun safi gelirin tesbitinde indirilebilecek giderleri gösteren 40/2. maddesine göre çalışanların ilaç ve tedavi giderleri, işveren tarafından ödenerek gider olarak dikkate alınabilir.
Kod:
             2.  Hizmetli ve işçilerin iş yerinde veya iş yerinin müştemilatında iaşe ve ibate giderleri, tedavi ve ilaç giderleri, sigorta primleri ve emekli aidatı (Bu primlerin ve aidatın istirdat edilmemek üzere Türkiye'de kain sigorta şirketlerine veya emekli ve yardım sandıklarına ödenmiş olması ve emekli ve yardım sandıklarının tüzel kişiliği haiz bulunmaları şartiyle), 27 nci maddede yazılı giyim giderleri;

Şirket ortaklarının sağlık harcamaları ise bu kategoriye girmemektedir.

Şirket ortaklarının sağlık giderleri ise, Gelir Vergisi Kanununun aşağıya alıntı yaptığım 89/2. maddesi gereğince (ortakların) verecekleri yıllık Gelir Vergisi beyannamesi üzerinde indirim konusu yapabilirler.

Kod:
            2. Beyan edilen gelirin % 10’unu aşmaması, Türkiye’de yapılması ve gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek veya tüzel kişilerden alınacak belgelerle tevsik edilmesi şartıyla, mükellefin kendisi, eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları (mükerrer 121 inci madde çerçevesinde eğitim ve sağlık harcamaları nedeniyle vergi indiriminden yararlanan ücretliler, aynı harcamalarını bu hükümden yararlanarak matrahlarından indiremezler).
 
merhaba,
tamer bey konunun kdv ile ilgisi olmadığını biliyorum,ama,kdv bölümünde bir soru sormuştum onun cevabına bakarken bu soruyu da yazdım,sonradan farkettim ki bizim soru yanlış yerde duruyor.sorunun başlığındaki gibi "sağlık olsun" dedim.ilginize teşekkür ederim.
 
Üst