Petrol İstasyonu Binasının Şirketin Kendi İşçisi ile Yapılması

ercan

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
208
Petrol istasyonu olarak kurulan şirket, istasyon binasını kendi işçileri ile yapmak istiyor. Petrol istasyonu olarak ssk dosyası açıp, inşaatı yaparsak ilişiksizlik alırken problem yaşar mıyız? Bir de iş kolu ve iş kazası prim oranı farklı (inşaat dosyasından daha düşük) bu konuda sıkıntı olur mu?
 
Ynt: Petrol istasyonu binasının şirketin kendi işçisi ile yapılması

İstasyon binasını kendi işçileriniz ile inşa edebilirsiniz. Ancak SGK?da açacağınız dosyada size farklı işkolu kodu verecekler. Devamlı kadronuzda bulunan ve inşaatta çalıştıracağınız işçileri geçici olarak bu dosyaya aktarmanız gerekir. Mevcut işkolu kodu ile inşaatı yapmanız prim kaybı vb. sorunlara neden olur. Dosya kapanışında çeşitli cezalara muhatap olursunuz.
 
Ynt: Petrol istasyonu binasının şirketin kendi işçisi ile yapılması

Merhaba,

Petrol istasyonu açabilmek için mutlaka İnşaat (Yapı) Ruhsatı almanız gerekmektedir.İnşaatı yapacağınız arsa Belediye sınırları veya mücavir alan içinde ise Belediyeden ,belediye sınırları dışında köy bölgesinde ise İl Özel İdaresi İmar müdürlüğüne müracaat edeceksiniz.
Şirketiniz inşaatı yapacak ise İnşaat Ruhsatına İstinaden SGK de işyeri tescili yaptırır.
Petrol İstasyonu için alınan arsa,her türlü inşaat malzemesi ile bu inşaatta çalışan işçilere ödenen ücretler (SGK inşaat işyeri dosyasındaki) şirketin muhasebesinde 258 - Yapılmakta Olan Yatırımlar hesabında izlenir.İnşaat tamamlanıp İSKAN ruhsatı alınıca 258-Yapılmakta Olan Yatırımlar hesabında bulunan rakam 252-Binalar 253-Tesisler hesabına devredilerek muhasebeleştirilir.
 
Üst