Prim Ödenmesine Rağmen Sayılmayan Sigorta Süresi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sunrice
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2001 den bugüne kadar bütün sigorta primimi yatırdım şirket müdürü olarak bağkur yatırdım .2004 te 14 aylığına şirketten ayrıldım ve bu süredede primlerimi ödemeye devam ettim.daha sonra tekrar şirket ortaklığına girdim ve şimdiye kadar ödemediğim prim borcum yok.ama 14 aylığına ayrıldığım dönemdeki sigorta sürem sayılmadığı gibi ödediğim primlerin iadeside yapılmıyor.bu konuda ne yapabilirim

2004'te 14 aylığına ayrıldığınızda ne şekilde ödediniz primleri acaba bu kısmı anlayamadım.Bağkur mu ödediniz isteğe bağlımı ödediniz yoksa biryerde sigortanızımı gösterdiniz.

bankaya aynı dekontlarla bağkur ödedim ve bankada her ay aldı sorunsuz bi şekilde . 14 ayda başka biryerde çalışmadım.isteğe bağlı diye birşey demedik her aysonu bir önceki dekontla bankaya gittik ve yeni ayı ödedik.

Ortaklıktan ayrıldıktan sonra kuruma bir dilekçe verip ortaklıktan ayrıldığınızı ve bağkurunuzun durdurulmasını istediğinizi bildirmeniz lazımdı.Çünkü ortaklıktan ayrıldıktan sonra bağkur ödeyemezsiniz.Bağkur primi ödeyebilmek için şirkete ortak olmanız veya bir mükellefiyetiniz olması ve işyeri sahibi olmanız gerekli.Siz dilekçe ile başvuru yapmadığınız için bağkurunuz devam etmiş.Aslında SGK'nın bunu tespit edip durdurması lazımdı bağkuru ama onlarda pek ilgilenmiyor sanırım.

Yani siz bağkurlu değilken ve bağkur ödememeniz gerekirken bağkur ödemişsiniz.Sizin o 14 aylık sürede isteğe bağlı sigorta ödemeniz gerekiyordu.

Kuruma gidip memur ile görüşün.Geriye dönük isteğe bağlı sigorta başlatabiliyorlarsa başlatsınlar ve ödediğiniz primler oraya aktarılsın.Ya da şuan tekrar ortak olduğunuz ve bağkur ödeyeceğiniz için 14 aylık dönemde ödediğiniz primleri şuandan itibaren ödemeniz gereken bağkurlara saysınlar.Önümüzdeki 14 ay bağkur ödemeyin.

Ama en temizi iade oluyorsa iade etsinler.Gerekirse kurumdaki bağkur şefiyle veya müdür ile görüşün.

teşekkür ederim bilgilendirdiğin için bi şekilde çözümü olması lazım dediğiniz gibi orada bir müdürle konuşmak lazım

Öncelikle durumu bir açıklığa kavuşturun.Ödediğiniz paralar nereye gitmiş.İade etmiyoruz diye birşey olamaz.Bundan sonraki günlerinize sayarlar büyük ihtimal.Dediğim gibi siz bağkur ödememeniz gerekirken bağkur ödemişsiniz 14 ay.Paranızın peşinde koşun.