Prim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan UCAR1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese selamlar ben özel sektörde çalışıyorum ve sigorta primim maaşım üzerinden ödenmiyor oyüzden bankadan kredi cekmek için maaş yazısı aldım şirketten bu ssk ya şikayet etsem delil teşkil edermi

Herkese selamlar ben özel sektörde çalışıyorum ve sigorta primim maaşım üzerinden ödenmiyor oyüzden bankadan kredi cekmek için maaş yazısı aldım şirketten bu ssk ya şikayet etsem delil teşkil edermi

Sayın UCAR1907,

Çalışmış olduğunuz şirketin yapısı ve meslek icranızı tam olarak bilemediğim için bir yorum yapamıyorum.

İyi Günler.

Selamlar
Şikayet edersiniz,hatta şikayet etmeniz için bu yazıyı almanıza bile gerek yok..Ama unutmayın ki sağlam bir savunma ile karşılaşabilirsiniz.Ayrıca sizin de kötü niyetli olduğunuza karar verilebilir. Yinede siz bilirsiniz...

Personelimiz kolay kredi alabilsin diye böyle birşey yaptık savunması ile karşılaşırsınız. Eğer ki şirketin bütün evrakları muntazam ise siz şikayet ettiğinizle kalabilirsiniz.

Busebeple dava açacak olsanız, bahsettiğiniz maaş yazısı itibar görmeyecektir ıspat konusunda.
Ancak BÇM ve SGK ya şikayette bulunduğunuzda, bu kurumlar da aynı değerlendirmeyi yapar mı bilemiyorum, aslında herhangi bir yorum yapmadan doğrudan tesbite gelmesi gerekir. Geldiklerinde de , evraklarda herhangi bir sorun yoksa, en fazla ( belki) size sorarlar ilgili kişilerin yanında ne kadar maaş aldığınızı.

Selamlar
Şikayet edersiniz,hatta şikayet etmeniz için bu yazıyı almanıza bile gerek yok..Ama unutmayın ki sağlam bir savunma ile karşılaşabilirsiniz.Ayrıca sizin de kötü niyetli olduğunuza karar verilebilir. Yinede siz bilirsiniz...

Sayın twolf,

Burada aslında şirketin ana faaliyet yapısı ve hizmet erbabının mesleki icraası ile de bağlantılıdır.

Yani kısaca işinde uzmanlık gerektiren bir hizmet erbabının asgari ücret üzerinden ücret ödenemeyeceği aşikardır.:)

İyi Günler.

Bahsekonu yazı önemli mi,evet,ama gerçek ücretin tespiti noktasında tek başına yeterli delil olmayacak, kanıt yönünden kısmen işci lehine,tam olarak işveren aleyhine de değil.Zira yazının bankadan kredi almak için işciye verildiği ortada,ancak bu yazıda belirtilen miktarın, işcinin gerçek ücreti olup olmadığı noktasında tereddüt ,beraberinde de taraflar adına ispat sorunu var.Mahkeme taraflar arasındaki ihtlaflı bu durumu illaki araştıracak,(ücret bordroları,işcinin imzası,ihtirazı kayıt düşülüp düşülmediği,yapılan işin mahiyeti,işcinin özellikleri,yetkinliği,mesleği itibariyle meslek kuruluşlarına sorulması,aynı yerde aynı işi yapan ve aynı pozisyondaki işci- tanıkların aldıkları ücretler ve beyanları vs.) neticede mevcut bilgi ve belgeler üzerinden kanaatini kullanacak.
Baştan bu dava işci lehine/aleyhine olur demek çok zor,zira her olayın kendine özgü farklı koşulları da olabilir.