fonradar

Proforma Fatura Hk.

Üyelik
27 Nis 2007
Mesajlar
22
merhaba arkadaşlar...reklam sektöründe faaliyet gösteren bir firma %18 kdv ile satışlar yapmaktadır.Bir banka bizden proforma fatura istedi ve faturanın kdv sini %1 olarak gösterilmesini istedi.Sorum şu : Banka bu alışı leasing yöntemiyle kiralayacak..bizim satışımızda kdv nin %17 kısmı ne olacak.?
 
Ynt: Proforma fatura hk.

Sn.sides,

İşlemi biraz ayrıntılı olarak anlatır mısınız? Banka leasing ile ne alıyor? Sizin bu işte taraf olmanızın nedeni nedir? Ayrıca bildiğiniz gibi proforma fatura adı üzerinde resmiyeti olmayan, fiyat teklifi niteliğinde bir belgedir. Bunda gösterilen KDV' nin ehemniyeti yoktur, üstelik banka sizi niye %1 KDV olarak yönlendiriyor?

Sorunuza soru ile karşılık verdiğim için kusura bakmayın ama yapılmak istenen işlemi kafamda oturtamadım.
 
Ynt: Proforma fatura hk.

banka bizden tabela alacak..aldığı ürünü kiralama yöntemiyle satacak.işin içinde leasing olduğu için faturanın kdv bedelini %1 olarak istiyor.
 
Ynt: Proforma fatura hk.

Sayın sides,

KDV oran listesinden;
...
9- 3226 sayılı Finansal Kiralama Kanununa göre, sadece finansal kiralamaya konu olan malların (bu listenin 8 inci sırasında sayılan taşıtlar dahil) finansal kiralama şirketlerine veya finansal kiralama şirketlerince teslimi veya kiralanması işlemleri...
 
Ynt: Proforma fatura hk.

Sn.sides,

3226 sayılı Finansal Kirala Kanunu' na göre, teslim edeceğiniz tabelanın finansal kiralamaya konu edilip edilemeyeceğini (listeden kontrol edilmeli, sanırım büro malzemesi kapsamında değerlendirilebilir), finansal kiralama yapacak firmanın kanunun aradığı anonim ortaklık olup-olmadığı ve gerekli izinleri alıp-almadığına bakmaksızın sorunuzu değerlendirdiğimizde;

Aradaki %17' lik farkı öncelikle indirim yoluyla gidereceksiniz. Eğer indirim yoluyla tüketemiyorsanız iade veya mahsup yoluna gideceksiniz. (Eğer istenirse devir KDV olarak ta bırakılabilir) Uygulama hakkında 99 nolu KDV genel tebliğini inceleyiniz.
 

Benzer konular

Üst