Proforma Faturada Kdv Uygulaması ve Damga Vergisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sercanaktas

Katkı Sunan Üye
bir mükellefimiz ihracat yapacaktır. burada kafama takılan, proforma faturada kdv uygulaması varmıydı ? bir de damga vergisi ödemesi yapılacakmıdır ?

şimdiden teşekkür ederim...

Ynt: proforma faturada kdv uygulaması ve damga vergisi

Merhaba Proforma fatura teklif niteliğinde olup normal fatura gibi düzenlenmektedir.
A4 kağıdına fatura formatında düzenlenir herhangi bir resmiyeti yoktur.ihracatta zaten olmaz.Damga vergiside olabileceğini zannetmem.Tabi yanılmıyorsam iyi çalışmalar...

Ynt: proforma faturada kdv uygulaması ve damga vergisi

Evet. Aynen Ebru hanımın söylediği gibi. KDV yok. Damga vergisi yok

Ynt: Proforma Faturada Kdv Uygulaması ve Damga Vergisi

sizleri bir deneyeyim dedim ;D

Damga Vergisi Kanunu/Genel Tebliğler

Seri No: 17

Resmi Gazete Tarihi:14.3.1981

Resmi Gazete Sayısı 17279

Keza proforma faturalar mahiyeti itibariyle teklifname olduğundan proforma faturalar için de aynı miktarda damga vergisi ödenecektir.

vardır vardır damga vergisi ama kdv. yoktur :)

iyi çalışmalar

sercanaktas ' Alıntı:
sizleri bir deneyeyim dedim ;D

Damga Vergisi Kanunu/Genel Tebliğler

Seri No: 17

Resmi Gazete Tarihi:14.3.1981

Resmi Gazete Sayısı 17279

Keza proforma faturalar mahiyeti itibariyle teklifname olduğundan proforma faturalar için de aynı miktarda damga vergisi ödenecektir.

vardır vardır damga vergisi ama kdv. yoktur :)

iyi çalışmalar
Merhaba,
Sayın Aktaş, sizin soruda bahsettiğiniz işlemde proforma fatura kullanma şansınız yoktur. Arkadaşlarımız bu cihetle KDV ve Damga Vergisi yoktur diye yazmıştır. İhracat işlemi için normal faturanızdan kullanmanız gerekmektedir. Aksi takdirde gümrük işlemlerini yaptıramazsınız.
Ayrıca burada yanıt yazan insanlara verdiğiniz cevaptan rahatsız olduğumuda belirtmek istiyorum. Hiç bir karşılık beklemeden (belki kısa bir teşekkür mesajı olabilir) insanlara yardımcı olmak için çalışanlara böyle bir yanıtı layık görmediğimin altını da çizmek istiyorum.

Arkadaşım burası deneme tahtası değildir.Sayın Tamer Başkanın söyeldiklerine katılıyorum ve sizi esefle kınıyorum...

*ebru* ' Alıntı:
Arkadaşım burası deneme tahtası değildir.Sayın Tamer Başkanın söyeldiklerine katılıyorum ve sizi esefle kınıyorum...

bende sizi 1 nefeste alkışlıyorum ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Sanırım bu konuda yazılacak bir şey kalmamış. Artık kişisel ifadeler kullanılıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...