Promosyon Bardak İçin Fatura

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan st.smmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Promosyon bardak ureden sirketimiz. Bedelsiz olarak ufak mallar gonderiyor. Bizim irsaliyemiz yok,irsaliyeli faturamiz var. Simdi sorum su,irsaliyeli faturanin ustune bedelsizdir yazmamiz yeterlimidir,yoksa irsaliye bastiralim mi..
Tesekkurler..

Moderatör tarafında düzenlendi:
irsaliyeli faturaya bedeli belirterek % 100 iskonto yaparak düzenleyebilirsiniz. irsaliyeli fatura altına promosyon detayını koyarsınız olur biter

İrsaliyeli faturanın irsaliye olarak kullanılması yanlış. Özellikle sürekli olarak numune gönderiyorsanız irsaliye bastırmanız gerekir.

Merhaba,

Sayın cetvel müsade ederse bu kaydı ben yapayım.

1 adedinin maliyeti 1,5 tl den 100 adet ürünü gönderelim. Bardağın satış fiyatı 2 TL olsun

Fatura
Malzemenin Cinsi________ miktarı_______ fiyatı__________Tutarı
Plastik Bardak____________100__________2_____________200
________________________________________İskonto _____200

--------------------/ / -------------------------
760,01 Promosyon Giderleri 150
...........................153 Ticari Mallar 150
--------------------/ / -------------------------

Ayrıca bu operasyon için tek başına irsaliye kullanmanız uygun olmaz. Faturaya bağlayıp fatura üzerinde iskonta yapmalısınız.
Zira bu teslimdir ve Katma Değer Vergisinin konusuna girer. Katma Değer Vergisi Kanununda bu teslimi Matrah dışı bıraktıracak tek madde
25. maddenin a bendidir.
"a) Teslim ve hizmet işlemlerinde fatura ve benzeri vesikalarda gösterilen ticarî
teamüllere uygun miktardaki iskontolar,"
Madde incelendiğinde bu teslimin matraha dahil olmaması için fatura üzerinde iskonto yapılması şartı vardır.

Lütfen dikkat.

Saygılarımla,

Son düzenleme:
"İrsaliyeli faturanın irsaliye olarak kullanılması yanlış. Özellikle sürekli olarak numune gönderiyorsanız irsaliye bastırmanız gerekir."

bülent bey,
benim ifademin hiçbir yerinde irsaliye yok. irsaliyeli fatura var. dolayısı ile promosyonda olsa ben açıkçası fatura ve irsaliye kestiriyorum. arkadaşta ise irsaliyeli fatura var. dolayısı ile irsaliyeli faturasını keserek promosyonu gönderebilir.