fonradar

Promosyon Faturası

Üyelik
16 Tem 2009
Mesajlar
26
Konum
izmir
Herkese Selamlar
Firmamız 8 koli ürünün satışı karşılığında (bu da yaklaşık 6.300,00 TL civarında) 1.790,00 TL değerinde olan motosikleti promosyon olarak veriyor. Satış faturasına promosyon olarak verilen motosikleti bedelli çıkmamız gerekiyor, ruhsat vs. işlemler için. Kesilmesi gereken fatura sizce nasıl olmalı ve bedelli keseceğimiz fatura karşılığında karşı taraftan almamız gereken fatura promosyon fiyat farkı mı yoksa promosyon cirosu olarak mı kesilmeli ? Daha önce bu tarz bir durumla karşılaşan ya da fikri olan var mı ?

İyi Çalışmalar
 
Ynt: Promosyon Faturası

ÖNcelikle bu şekilde bir kampanya yaptığınızı belirten herhangi bir dergi, reklam, katalog vs gibi bir şeyin olması herzaman için açıklayıcı nitelik taşıyacaktır.Tabiki var ise kampanya ile ilgili sözleşme de aynı nitelikte olacaktır.Müşteriniz kampanya şartlarını yerine getirdiği taktirde kendisine aktifteki motorsikleti bedelli fatura edip üzerine promosyon olarak verilmiştir bedel tahsil edilmiyecektir ibaresini yazdıktan sonra faturanın gider kaydınıda yaparak giderleştirebilirsiniz.Ancak bu gibi kampanyalarda en kolay yol müşterinin gidip motorsikleti alması ve size kampanya dahilinde ciro primi şeklinde fatura etmesidir.Şiket aktifine alıpta aktiften çıkarken aşağıdaki kayıtları yaparsanız problem olmaz.

---------------------------/-----------------
120 118
254 100
391 18
motor satış ft
----------------/---------------------------

--------------------/-----------------------
760 promosyon giderleri 100
191 18
120 118
kampanya promosyon gideri
--------------------/------------------------
 
Ynt: Promosyon Faturası

Motosiklet için tedarikçi firma ile sözleşme hazırlandı. Ancak burda asıl sormak istediğim; muhasebeleştirilmesi değil faturalandırılması. Daha özü biz faturayı promosyona katılan müşteriye nasıl keseceğiz ve karşılığında onlardan isteyeceğimiz fatura nasıl olacak?
Sn. Sercan zaten paragrafında faturalandırma konusunda bilgi vermiş bulunmaktasınız, çok teşekkür ederim ilginizden dolayı, ama araştırmaya devam edeceğim, soru işaretleri var kafamda...

İyi Çalışmalar
 
Üst