Puantaj ile ilgili.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esanss77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

esanss77

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar şubat ayı 28 çektiği için ay içinde nakil işlemini yaptığımızda 30 üzerinden mi 28 üzerinden mi puantaj yapmamız gerekir ???

Ynt: puantaj ile ilgili

28 de olsa ayın toplam günleri 31 de olsa 30 da olsa 30 gün üzerinden puantaj yapılması gerekir.

esanss77 ' Alıntı:
arkadaşlar şubat ayı 28 çektiği için ay içinde nakil işlemini yaptığımızda 30 üzerinden mi 28 üzerinden mi puantaj yapmamız gerekir ???
Nakilden kastınız giriş çıkış ise, 28 gün üzerinden parmak hesabı ile çalıştığı iş günleri sayılır, ve puantajda bu sayı hesabından yapılır.

ZİNDAN ' Alıntı:
esanss77 ' Alıntı:
Nakilden kastınız giriş çıkış ise, 28 gün üzerinden parmak hesabı ile çalıştığı iş günleri sayılır, ve puantajda bu sayı hesabından yapılır.

nakil yapıyoruz giriş çıkış 28gün üzerinden yaparsak maaşını eksik alacak 30gün oluncada program kabul etmiyor nasıl yapacağız şaşırdım :-\

Programla ilgili bir sorun gibi görünüyor ama bir çok muhasebe programı 28 gün üstünden puantaj yapıp çalışılan günü 30 gün olarak gösteriyor.

28 gün üstünden yapmayı denemenizi (ki ben MİKRO V12 kullanıyorum ve mikronun personel programı aynı şeyi yapmakta. ) ve çalışılan günü kontrol etmenizi ve günlük ücreti kontrol etmenizi tavsiye ediyorum. Eğer olmazsa logoya danışın derim.

Şubat ayı için bürüt ücret hesabı ile sgk gün ve kazancı birbirine karıştırılan bir konudur. Günlük ücret ile yapılan iş sözleşmelerinde tam ay çalışanda bürüt ücret 28 gün olarak hesaplanır. Ancak sgk prim matrahı 30 günlük olarak bulunan matrah üzerinden hesaplanır.

Örneğin personele nakil nedeniyle 04 şubatta çıkış verilip 05 şubat giriş yapıldıysa 4 gün bir bordroda puantaj nedeniyle 24 gün diğer bordroda görünecektir.
Anladığım kadarıyla söylemek istediğiniz, ödenecek 30 günlük ücret ile bordrolardaki toplam ücretin tutmaması konusu.Programla ilgisi yoktur, bütün programlarda aynı sonucu verecektir diye düşünüyorum. Bence fazla mesai tanımlayarak denkleştirebilirsiniz.

hakankrl ' Alıntı:
Örneğin personele nakil nedeniyle 04 şubatta çıkış verilip 05 şubat giriş yapıldıysa 4 gün bir bordroda puantaj nedeniyle 24 gün diğer bordroda görünecektir.
Anladığım kadarıyla söylemek istediğiniz, ödenecek 30 günlük ücret ile bordrolardaki toplam ücretin tutmaması konusu.Programla ilgisi yoktur, bütün programlarda aynı sonucu verecektir diye düşünüyorum. Bence fazla mesai tanımlayarak denkleştirebilirsiniz.

evet program doğru olanı veriyor ama şubat ayından dolayı işlemler daha çok uğraştıracak :(

Ynt: Puantaj ile ilgili.

değiştiriyoruz hayırlısıyla herşey manuel bu sistemde teşekkür ederim yorumlarınız için :)