Rapor Onayı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceres

Tanınmış Üye
Merhaba Arkadaşlar,

05/2016 dönemine ait personel rapor onayı gördüm sgk ekranında.
ilgili bildirgesinde çalışmamıştır kutucuğunu işaretlemişim, sgk sını ise tam yatırdım.
Bildirim onayı mail ile bana hiç gelmedi.
Çalışmazlık bildirim ekranına mart ayında düşmüş ve sonunda ünlem işareti var.
4 günlük rapor.

ceza mı yedim acaba şimdi ?

E-bildirgede "01" kodu ile eksik gün bildirmedi iseniz ceza yemişsiniz. Siz hemen onaylayın. Belki sizin onayınızı geçerli kabul edip daha az ceza yersiniz. (Resende 1/2 aü.)

tşk
çalışmamıştır kutucuğunu işaretlemişim ama
ek10 bildirme zorunluluğum da yok.
bana mailde hiç gelmedi

Eksik gün bildirme olayı farklı rapor onayı farklı bir işlem. Eksik gün formu verme zorunluluğunuz olmasa bile raporu onaylamanız gerekiyor zamanında. Ya vizite giriş sisteminden onay vereceksiniz ya da aylık bildirgede 01 istirahat kodu ile eksik gün göstereceksiniz ceza yememek için.

SGK tespit etmeden siz onay verin. Kendiniz onay verirseniz kurum tespit etmeden asgari ücretin 10 da 1 i oranında ceza çıkıyor. Kurum tespit edip tebligat yollarsa asgari ücretin yarısı oranında ceza kesiyor. Kendiniz onaylamanız daha mantıklı. Kendiniz onay verirseniz 164,70 tl ceza çıkar. 15 gün içinde öderseniz 4 te 1 indirim oluyor 123,53 tl ceza ödersiniz.

Ekrana düştüğü tarih kısmında ne yazıyor tarih olarak ?

15.03.2017 yazıyor ekrana düştüğü tarih olarak
mail olarak ise bildirim gelmedi

1. size mail gelmemiş olması size tebliğ edilmediği anlamına gelmemektedir. Sisteme girmesi size tebliğ yerine geçmektedir.
2. belki önce daha önce çalıştığı işv. ekranında gözükmüş "işçim değil" onayı geç olduğundan size yeni bildiriliyordur.
Her ne olursa olsun bir an önce "çalışmamıştır" seçerek onaylayın.