Rapor Süresi Ve Kıdem Tazminatı

Cemmm

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Mar 2014
Mesajlar
112
Konum
İzmir
Merhaba arkadaşlar. Kasım 2010 tarihi girişli bir bayan çalışanımız var. Bu çalışanımız yaklaşık 1 sene çalıştıktan sonra bu arkadaşımız göğüs kanseri belasına yakalandı ve tedaviye başladı. Defalarca ameliyat oldu ve kemoterapi gördü. Tabi bu süre zarfında çalışma durumu olmadı. Tedavinin başlarında kendisi bizden rapor paralarını alabilmek adına çıkışını yapmamamızı rica etti. Biz de mağdur olmaması için kabul ettik. Bu arkadaşımız yıl başından önce tekrar işe başladı ama çalışmak onu oldukça zorladığından tekrar bitkin düştü ve tedaviye başladı yine. Önceden % 60 dan az özürlülük verdiklerinden malulen emekli olamıyordu fakat şimdi % 80 civarı özürlülük durumu varmış. emeklilik için başvuru yapacak. Şimdi bu arkadaşımız neredeyse 5 yıl önce girişi yapılmış fakat toplasanız 2 sene çalışmamıştır. Ayrıca tedavi döneminde rapor parası da yetmediğinden şirketimizden kendisine yardımcı olmasını rica etmiş biz de zor durumda olmasından dolayı her sıkıştığından elden nakit yardım ettik. Şimdi bu arkadaş emeklilik için istifa edip bizden kıdem tazminatı isterse atıyorum 5 yıl için 6.000 TL civarı kıdem tazminatı mı vereceğiz yoksa çalıştığı süreye göre mi ? Zaten elden verilen paralar da 5 yıla göre kıdem tazminatını ödemeye yetecek miktarlardadır. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımızdan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler
 
İlk rapor tarihindeki çalışma süresine karşılık gelen ihbar süresi+6 haftayı aşan rapor süresini dikkate almanıza gerek yok kıdem tazminatı hesabında çalışma süresini belirlemek için.
 
11 yıldır çalıştığım işyerinden çıkış verildi. ıhbar ve izin parasını hesaba katmadık. 12.000 tl ye anlaştık. aynı zamanda 17.000 tl civarında maaş alacağı var bunu da kabullendi. en geç 1-1.5 ay içinde ödeyeceğim diyerek yıllardır tanıdığımdan dolayı ve ödeyebilme gücü olduğu için ibranameyi imzaladım. ama 2,5 ay oldu sadece 2,500 tl verdi. hep şu anda yok olunca vereceğim diyerek sallıyor. artık sabır kalmadı ya kavga kan çıkacak yada yasal süreç durumumuz varsa hakkımız ne olabilir.
 
Üst