Raporlu İşçi Resmi Tatil Hakkı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SMMM FATİH
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SMMM FATİH

Ziyaretçi
Merhaba,
İşçi 30/12/2009 tarihinden 08/01/2010 tarihine kadar raporlu.

01/01/2010 resmi tatil ücreti ödenir mi?

Ynt: Raporlu işçi resmi tatil hakkı

remi tatilde çalışan biri için günlük ücret+mesai ücreti ödenecek ti çalışmadığı için mesai ödenmez ay bütün olarak düşünüldüğü için bir günlük ücreti kesilmez çünkü resmi tatil bu kişi 30/12/2009 dan 08/01/2010 tarihine kadar istirahatli ise zaten ücret haketmez işverenin işçinin çalışmadığı günlerin ücretini ödeme zorunluluğu yok ama dilerse ödeyebilir....

09.11.11 - 11.11.11 tarihleri arasında rapor alan çalışanın işlemi nasıl yapılmalı. SGK ya 3 olarak bildirimde bulunucam fakat , ayın 9 u zaten resmi tatil olduğu için ücret konusunda ve sigortasının 3 gün mü yoksa 2 gün mü kesilmesi konusunda emin olamadım. Sizce nasıl yapmalıyım ???

elinizdeki raporda kaç gün raporlu gözüküyor ise o kadar kesinti yapabilir ve bildirebilirsiniz. Raporlu olunan günlerin içinde resmi tatil olması farketmez.

Raporlu süre içindeki resmi tatil günlerinde ,evet haklısınız.
Peki Resmi tatilde iken alınmış olan raporda durum aynı mı olur?
Önce rapor geldiyse, resmi tatil günü de kesilir,
Önce resmi tatil geldiyse :) resmi tatil günü kesilmez ,
bence ;)

keremcem ' Alıntı:
Raporlu süre içindeki resmi tatil günlerinde ,evet haklısınız.
Peki Resmi tatilde iken alınmış olan raporda durum aynı mı olur?
Önce rapor geldiyse, resmi tatil günü de kesilir,
Önce resmi tatil geldiyse :) resmi tatil günü kesilmez ,
bence ;)

ben de kesmesem mi diye düşündüm ama APHB de 27 gün mü göstermem gerekir..? bayram gününü kesmezsem eğer 28 gün göstermem problem yaratır mı acaba ???

28 gün primi ödedikten sonra niye sorun çıkartsın ki?
Bu arada bir hatırlatmada bulunayım, muhasebe mesleğiyle bir ilişkim yok :)

keremcem ' Alıntı:

benim de yok , neyse bakıcaz artık , ay sonuna çok var :)

Bildiğim kadarıyla raporun resmi tatile denk gelmesi bir şeyi değiştirmez, işgörmezlik bildirii rapor süresince yapılabilir. Anladığım kadarıyla işveren 2 günü ödemiyor rapor alınması durumunda. Dolayısıyla 3 gün eksik gün bildirilecek 27 gün prim ödenecek.
Bir de kişi rapor almasaydı çalışacak mıydı yoksa resmi tatil izni mi yapacaktı?

BSEdanismanlik ' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla raporun resmi tatile denk gelmesi bir şeyi değiştirmez, işgörmezlik bildirii rapor süresince yapılabilir. Anladığım kadarıyla işveren 2 günü ödemiyor rapor alınması durumunda. Dolayısıyla 3 gün eksik gün bildirilecek 27 gün prim ödenecek.
Bir de kişi rapor almasaydı çalışacak mıydı yoksa resmi tatil izni mi yapacaktı?

9 da resmi tatil zaten , 10 da işbaşı yapacaktı ama o bayramın son günü rapor almış , 12 de işbaşı yapıyor.

HAZELSU ' Alıntı:
keremcem ' Alıntı:

benim de yok , neyse bakıcaz artık , ay sonuna çok var :)

bende antropoloğum o zaman :) arkadaşlar seviyorum sizi...

Merhaba bir çalışan bayram tatilinde trafik kazası geçirdi ve kendisine bir aylık bir iş göremezlik raporu düzenlendi.
Haziran ayına 4 gün eksik gün bildirimi olarak bildireceğim. Bu sürenin bayram tatiline denk gelmesi durumu değiştirirmi...?

Merhaba bir çalışan bayram tatilinde trafik kazası geçirdi ve kendisine bir aylık bir iş göremezlik raporu düzenlendi.
Haziran ayına 4 gün eksik gün bildirimi olarak bildireceğim. Bu sürenin bayram tatiline denk gelmesi durumu değiştirirmi...?
Öncelikle geçmiş olsun, durumu değiştirmez, işçi o günlerde raporlu olduğu için eksik gün bildirilmelidir.