uyumsoft

Raporlunun prim gün sayısı hk.

Merhaba;
Ben yaklaşık 50 gündür raporluyum ve prim gün sayımın 10 günü ödenmiş.Büyük bir firmada çalışıyorum ve ödenilen primin vergiside benden kesiliyor.Hem maaş alamıyorum, hemde sgk ödenmiyor.Bu durumda ne yapmalıyım.
Aslında eksik bilgi verdim.Mesai saati dışındaydım, trafik kazası geçirdim.50 günlük raporum var.Maaşım +sgk primim ödenmiyor.Büyük bir firmada çalışıyorum.Yıl sonunda benim maaşımdan primlerim vergisi kesiliyor.Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.İyi geceler,saygılar.

Ynt: Raporlunun prim gün sayısı hk.

İlk öncelikle Raporlu olan kişilerin primlerini çalıştığınız firma ödemez, Firmadan alacağınız maaş yerine rapor sürenize ve aldığınız maaş ile alakalı olarak Sgk' dan rapor parası alacaksınız.Rapor süresi boyunca isterseniz 10 günlük halinde isterseniz de rapor bitimi sonrasında tamamını alırsınız.
Yıl sonunda değil, her ayki maaşınızdan vergiler kesilir.Normaldir.

Yani uygulamada bir sorun yok gibi görünüyor.

Mağdur olduğunuzu düşündüğünüz nokta neresi, detaylı açıklarsanız daha iyi olur.

merhaba bana yardımcı olduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim.bir maruzatım daha olacak,raporlu olduğum süre zarfında primlerin eksik ödeniyor,raporun 6 aya olasıdır.bu 6 ay geriğe dönük baktığınızda ödenmemiş olacak.ben sgk gidip rapor paraları aldığımda,ödenmemiş olan prim paralarını da alabilecekmiyim.ve sgk bu ödenmeyen ayların primleri nasıl hallediyor.herşey için çok teşekkür ederim.kolay gelsin.saygılarımla.

Kural budur.Yanlış bir uygulama yok.
Raporlu olunan günlere işveren prim tahakkuk ettirmez, hizmet listesinde sigortanız devam etmesine rağmen gün 0 (Sıfır) ve kazancınız 0,00-TL gözükür.
Primlerin alınması gibi birşey söz konusu değildir.
Rapor parasını alabilirsiniz.
Oda ayakta tedavi ve yatarak tedavi türüne göre alacağınız maaşdan daha az seviyelerde olacaktır.

Kolay gelsin.

Ynt:sgk a rapor bildirimi

iyi günler işverenle görüştüm,sgk a geri bildirim yapmadıklarını söylediler.bende maadur olduğumu söylediğinde bildirdiklerini ve bendeki raporlarla birlikte sgk a gidip hemen para alabileceğimi söylediler.raporlarım parça halinde 10+10+30+30=80 günlük halen devam ediyor.ben yarın sgk a gitsem bana hemen ödeme yapacaklar mı?iyi çalışmalar.

Bu gün tarihi itibari ile rapor başlangıç tarihinden itibaren geçen 10 günlükleri alabilirsiniz.

Rapor başlangıç tarihiniz 01.Haziran olduğunu varsayarsak, şuan 20 günlük ücret alabilirsiniz, 30 Hazirandan sonra 3. 10 günlüğüde alabilirsiniz.